19.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Έτσι τιμούν τους ήρωες μας, Δήμος Πάφου και Εθνική Φρουρά; Πως απαντά η ΕΦ στο δημοσίευμα

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Εθνικής Φρουράς στο χθεσινό μας δημοσίευμα, για την αναθηματική στήλη των ηρώων που πετάχτηκε στα σκουπίδια.

της Λένιας Τσαδιώτου

Αξιωματικός της Ε.Φ, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, μας διαβεβαίωσε πως όταν παρέλαβαν το λεωφορείο της αντίστασης, και το μετέφεραν στη Λευκωσία για αποκατάσταση, δεν υπήρχε ούτε η ταμπέλα με την ένδειξη ‘Πολέμι-Κτήμα-Γιώργος Αγαθοκλέους, αλλά και ούτε γνώριζαν για την ύπαρξη της αναθηματικής στήλης, που βρήκαμε στα σκουπίδια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η αποκατάσταση του ιστορικού λεωφορείου θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, και θα παραδοθεί στο Δήμο Πάφου, όπως ήταν και η συμφωνία τους.

Θυμίζουμε τη δέσμευση του δημάρχου Πάφου, ότι άμα τη αποκατάσταση του λεωφορείου, αυτό θα στηθεί ‘σε περίοπτο μέρος’ της πόλης μας.

Το ζήτημα ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται για μας, από τη στιγμή που τα συνεργεία του Δήμου Πάφου, δεν φρόντισαν να προστατεύσουν, τόσο την αναθηματική στήλη με τα ονόματα των ηρώων και τα σύμβολα, όπως και της ταμπέλας που αποτελεί και την ιστορική ταυτότητα του λεωφορείου-μνημείου.

Ευχαριστούμε την Εθνική Φρουρά για την αμεσότητα και την ευαισθησία της, στοιχεία που δεν είδαμε από πλευράς του δήμου Πάφου, μέχρι στιγμής.

Έτσι τιμούν τους ήρωες μας, Δήμος Πάφου και Εθνική Φρουρά;

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ