22.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Έρχονται παγκύπριες βροχές & καταιγίδες – Πρόκεται για την πρώτη οργανωμένη διαταραχή της σεζόν

Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά σταδιακά από την Τρίτη, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα για περίπου 30-36 ώρες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη από το απόγευμα, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Ωστόσο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προοδευτικά αναμένεται να αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι όποιες καταιγίδες εκδηλωθούν ενδέχεται να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανόν χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως πριν τα μεσάνυχτα, οι οποίες στο σύνολο αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα είναι πιο εκτεταμένες και πιο συχνές κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η ομάδα του Kitasweather παρακολουθεί στενά την όλη εξέλιξη και θα ενημερώνεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα για οτιδήποτε νεότερο.

Μέχρι τότε (Δευτέρα), θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές και μέσες νεφώσεις. Επίσης, αύριο Δευτέρα προς Τρίτη αναμένεται να ευνοηθεί μεταφορά σκόνης από τη βόρειο Αφρική, αλλά μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα εκτοπιστεί στα ανατολικά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ