19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Έρχονται καταιγίδες- Κίτρινος συναγερμός για έντονη βροχόπτωση

Κίτρινο συναγερμό εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία αφού η βροχόπτωση που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, τοπικά, πιθανό να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα. Ο συναγερμός θα ισχύσει από τις 02.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής 05 Νοεμβρίου.

Χαµηλή πίεση, που απόψε και αύριο ενισχύεται, επηρεάζει την περιοχή.Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος και τοπικά µερικώς συννεφιασµένος, αλλά
σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, απo τα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης, εκτός από τα δυτικά όπου θα πνέουν τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθµούς στα
ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα. Το απόγευµα ο καιρός θα σηµειώσει σταδιακά βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά κατά τόπους µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Το απόγευµα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ αρχικά αναµένεται να σηµειωθούν τοπικά βροχές ή καταιγίδα αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα παραµείνει ταραγµένη στα προσήνεµα, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη ∆ευτέρα, ενώ την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ