23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Προετοιμαστείτε: Έρχεται μια πολύ θερμή εβδομάδα [με ασυνήθιστες θερμοκρασίες για την εποχή]

Επιστροφή σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες από αύριο Δευτέρα, εξ αιτία χαμηλών βαρομετρικών που επηρεάζουν τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και επεκτείνονται μέχρι τη Βόρεια Αφρική.


 

Αναμένονται ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες για την εποχή τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του kitasweather.com.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται τοπικά μέχρι 6-7 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φτάνει μέχρι τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Τη Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάσει και αραιή σκόνη.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και πάλι άνοδο αφού φαίνεται να επαναλαμβάνεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό στη Μεσόγειο με αυτό που είναι σε εξέλιξη τώρα. Όσον αφορά τις βροχές, δεν φαίνεται κάτι ακόμη στον ορίζοντα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).
Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:
Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Πηγή: city.sigmalive

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ