17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Έργα συνολικού κόστους 530.000 ευρώ το 2019 στην Επισκοπή της Πάφου 

Στα έργα που προωθούνται στην Επισκοπή, στην Πάφο, στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού μέσα στο 2019, αναφέρθηκε σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου κατά την χθεσινή πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κοινότητα .

Η κ. Λάμπρου ενδεικτικά αναφέρθηκε στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και βελτίωση δρόμων με ποσό 25.000 ευρώ, στη συντήρηση αμπελουργικών δρόμων με ποσό 5.000 ευρώ, στη βελτίωση του δρόμου Επισκοπής – Νατάς με 5.000 ευρώ. Το κύριο έργο στην περιοχή αφορά τη φετινή έναρξη κατασκευής της γέφυρας Νατάς – Επισκοπής συνολικού κόστους περίπου  500.000 ευρώ που θα συμπληρωθεί μέσα στο 2020.

Η γέφυρα αυτή, σημείωσε, αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου σύνδεσης παραποτάμιων κοινοτήτων που εφαρμόζεται σταδιακά .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κ. Λάμπρου είπε πως πέρσι συμπληρώθηκε έργο που αφορούσε την πλατεία Επισκοπής, με συνολικό κόστος 260.000 ευρώ περίπου, και για την επόμενη φάση του έργου ανάπλασης, προωθείται τόνισε, αίτηση τους για πιθανή συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER, με στόχο να αρχίσουν εργασίες το 2020. Η δαπάνη του υπό αναφορά έργου είπε, υπολογίζεται περί τα 216.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως εκδηλώσεις όπως η χθεσινή , πέραν από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα , αποτελούν έκφραση της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάδειξης του τόπου μας. Προβάλουν σημείωσε τα έθιμα μας και βοηθούν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ κατοίκων και αποδήμων, ενώ προσελκύουν και επισκέπτες.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που φιλοξενεί η Επισκοπή , η ανέγερση του οποίου, όπως είπε, συγχρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτό διαθέτει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό θησαυρό, που έχει σχέση με τα οικοσυστήματα της κοιλάδας της Έζουσας.

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, η Επισκοπή διαθέτει το « περίφημο Βράχο» που χαρακτηρίζεται και ως τα « Μετέωρα της Επισκοπής» και είναι μέρος του Γεωλογικού Συμπλέγματος Μαμωνιών και έχει χαρακτηριστεί ως Προστατευόμενο Τοπίο.

Σημειώνεται πως η πολιτιστική εκδήλωση της Επισκοπής περιλάμβανε παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και επί τόπου παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ