21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Έξι συλλήψεις στην Πάφο για το θέμα ΧΥΤΑ

Έξι πρόσωπα φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθούντας στην Πάφο.

Ήδη η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τεσσάρων προσώπων.

Πρόκειται για   τον  Οικονομικό  Διευθυντή  του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα ηλικίας 56 ετών,  τον υπεύθυνο της εταιρείας Ηλέκτωρ στην Πάφο ηλικίας 52 ετών  και δύο γυναικών υπαλλήλων μιας ιδιαιτέρας και μίας υπαλλήλου του λογιστηρίου ηλικίας 50 ετών και 40 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των τεσσάρων προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος,  καταδολίευσης , δεκασμό δημόσιου λειτουργού , απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, κλοπή από δημόσιο λειτουργό αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων , δωροληψία από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό , περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για την υπόθεση σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να εμπλέκεται και 5ο πρόσωπο που πρόκειται για τον τέως Δήμαρχο Πάφου ο οποίος εκτίει ήδη  εξαετή ποινή φυλάκισης  για την υπόθεση ΣΑΠΑ  ο οποίος αναμένεται αργότερα  να ανακριθεί.

Η Αστυνομία ωστόσο για την  υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθούντας στην Πάφο καταζητεί και  6ο πρόσωπο. Πρόκεται για τον  Διευθυντής της εταιρείας Ηλέκτωρ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΧΥΤΑ Ανδρέας Χρυσάνθου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τώρα έλαβε γνώση των συμβάντων και δεν έχει τύχει ενημέρωσης . Εκτίμησε ωστόσο πως ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιες παράνομες ενέργειες του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα η σύλληψη των τεσσάρων έγινε μετά από  μαρτυρία που εξασφάλισε, η Αστυνομία .

Σύμφωνα με  πληροφορίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, στον ΧΥΤΑ της Μαραθούντας φαίνεται να λειτουργούσε κύκλωμα που φούσκωνε τους όγκους των σκουπιδιών με αποτέλεσμα να υπερχρεώνονται οι τοπικές αρχές και κατ` επέκταση οι καταναλωτές και να αποκομίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη τα μέλη του κυκλώματος αυτού.

Τα τέσσερα πρόσωπα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ