21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Έντονες βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες στη Κύπρο – Αυτές οι περιοχές επηρεάζονται

Το βαρομετρικό χαμηλό που είχε στρογγυλοκαθίσει στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και αργότερα κινήθηκε προς τα παράλια της Λιβύης-Αιγύπτου άρχισε να κινείται προς την περιοχή μας. Το χαμηλό αυτό σύστημα αναμένεται να οργανωθεί και πάλι πριν μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά κυρίως σήμερα Σάββατο με βροχές και καταιγίδες.

Την Κυριακή θα μας επηρεάσει ένα Express βαρομετρικό από τα δυτικά συνοδευόμενο από ισχυρό ψυχρό μέτωπο και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησί. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ψυχρό μέτωπο πλησιάζει την περιοχή από τα νοτιοδυτικά.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες, ή και όλες τις περιοχές κατά διαστήματα. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλάζι και δεν αποκλείεται τοπικά να προκληθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες βροχής που αναμένονται αλλά και τοπικές πλημμύρες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται να μας επηρεάσει Express βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά συνοδευόμενο από ισχυρό ψυχρό μέτωπο και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησί κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα. Σε καταιγίδες αναμένεται και χαλαζόπτωση. Επίσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τοπικά να προκληθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες βροχής που αναμένονται αλλά και τοπικές πλημμύρες. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται και υπάρχει μόνο μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα και μικρή πτώση την Τρίτη.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να μας επηρεάζει και πάλι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει καλυφτεί το 76% του μήνα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Σε αρκετές περιοχές έχει υπερκαλυφτεί η κανονική βροχόπτωση του μήνα αλλά υπάρχουν και περιοχές κυρίως στα ανατολικά και υψηλότερα ορεινά όπου οι βροχές μέχρι στιγμής είναι λίγες. Όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 100% της κανονικής βροχόπτωσης μέχρι το τέλος του μήνα, με τον πρώτο μήνα του μετεωρολογικού έτους να κλείνει ως πολυομβρία.

Από την Κυριακή θα αρχίσει δειλά δειλά εισροή νερού στα φράγματα. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καθόλου εισροή. Η πληρότητα φραγμάτων σήμερα ανέρχεται στο 14.8% ενώ την αντίστοιχη μέρα πέρσι είχαμε 20.4%.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ