21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ένταση και νεύρα χθες βράδυ έξω από το Δημαρχείο- Γιατί έφυγε ενώ μιλούσε ο Φαίδωνας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση και νεύρα προκλήθηκαν χθες βράδυ έξω από το Δημαρχείο της Πάφου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της πόλης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Άλσος Ήβης Μαλιώτου μετά την αποκοπή δέντρων από τον Δήμο Πάφου.

Η Ντανιέλα Μούγιανου εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων πολιτών σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ανέφερε πως «βρισκόμαστε εδώ στο Δημαρχείο για να δηλώσουμε την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τον εξωραϊσμό της πόλης». Πρόσθεσε, πως ο Δήμος Πάφου και το δημοτικό συμβούλιο έχουν αναλάβει να καθαρίσουν την πόλη από το τελευταίο αστικό πράσινο που έχει απομείνει.  Η αισθητική συνέχισε, του να λέμε ότι θέλει συγύρισμα και εξωραϊσμό η πόλη μας και να κόβουμε αιωνόβια δέντρα είναι ανεπίτρεπτη και είναι ενάντια σε κάθε αρχή βιώσιμης ανάπτυξης .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των διοργανωτών, η εκδήλωση δεν διοργανώνεται από κανένα συγκεκριμένο φορέα ή από κάποια πολιτική ή άλλη κίνηση, παρά μόνο από πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα, από πλευράς του Δήμου Πάφου, στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, με πρόσχημα το «συγύρισμα» και τον «εξωραϊσμό».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως εκατοντάδες συμπολίτες μας τον έχουν συγχαρεί για την καθαριότητα που έχει γίνει στο  πάρκο Ήβης Μαλιώτου  και για την απομάκρυνση των φοινικόδεντρων που ήταν άναρχα φυτεμένες.

Πάντως ο Δήμαρχος Πάφου ο οποίος βγήκε από το Δημαρχείο για να μιλήσει στους διαμαρτυρόμενους πολίτες μετά από δυο λεπτά εγκατέλειψε το σημείο και επέστρεψε στο Δήμαρχείο λόγω λεκτικής επίθεσης που δέχθηκε από μερίδα των συγκεντρωθέντων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και το οποίο κυκλοφορεί στο Facebook:

Μετά απο την αποψινή παροδία, όπου ο δήμαρχος Πάφου (Phedon Phedonos) με περίτεχνο τρόπο, απόφυγε να δώσει εξηγήσεις (έμεινε στην εισαγωγή γιατί ξεκίνησε την δηλωση του εντελώς λάθος), μου έχουν μείνει ακόμα πολλές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με το πάρκο της Ήβης Μαλλιώτη:1. Γιατί το πάρκο της Ήβης Μαλλιώτη παραμεληθηκε απο τον Δήμο Πάφου και αφέθηκε, με αποτέλεσμα την σημερινή του άθλια κατάσταση;2. Τελικα ο δήμαρχος ενήργησε αυτόβουλα, ή με την σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων; Αν ναι σε ποια συνεδριαση πάρθηκε η απόφαση αυτη απο το δημοτικο συμβουλίο; Αν όχι γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν διαμαρτύρονται;3. Υπήρξε καποιος σχεδιασμός για την διαμόρφωση, εξωραϊσμο και καλλωπισμο του παρκου, πριν την αποκοπή των δέντρων; Γιατι ακομη μεχρι και σήμερα δεν παρουσιάστηκε κανένα σχέδιο;4. Γιατι κανένας εκ των Δημοτικών συμβούλων της επιτροπής πολεοδομίας, δεν ρωτήθηκε για να προσφέρει την άποψη του; (Konstantinos Letymbiotis, Philippos Philippou)5. Γιατι το τμήμα δασών αφου ενημερώθηκε από την Τρίτη, 11/2/20 για να δώσει έγκριση πριν από την αποκοπή τον δέντρων, τελικά παρευρέθηκε την Πέμπτη, αφού είχαν αποκοπεί και απομακρυνθεί κάποια από τα προστατευόμενα δέντρα;6. Η αποκοπή των δέντρων, είχε τελικα την έγκριση της έπαρχου; (Όπως προβλέπει η νομοθεσία: ''Ο περί προστασίας τον οπωροφόρων δέντρων Νόμοs Κεφ.63)''7. Ποια ειναι η αποψη του δημοτικού γεωπόνου, ως ο καθόλα αρμόδιος τεχνοκράτης; Συμφωνεί με τις αποκοπές των δεντρων που εγιναν. Η δουλειά του κανονικα δεν ειναι να προστατεύει το πράσινο πάση θυσία, και να αντιτίθεται σε άσκοπες αποκοπές δέντρων;8. Γιατι παρ’ όλο τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις αποκοπές των Δέντρων την Πέμπτη, την επόμενη μέρα, παρασκευή 7/2, υπό τις εντολές του δήμαρχου Πάφου, και με την παρουσία του γεωπόνου του δήμου Πάφου, αποκόπηκε και η τελευταία Τρεμιθιά, η οποία αποτελεί προστατευόμενο δέντρο και δεν τηρούσε της προϋποθέσεις να αποκοπεί;9. Γιατι οι ανακοινώσεις στη σελίδα του Facebook του δήμου Πάφου αφορούν, αποκλειστικά οι απόψεις του ίδιου του Δημάρχου και δεν εκπροσωπούν το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου;10) Τελικά υπογραψε καποιος μηχανικός για την ασφάλεια των εργατών και των κτιρίων κατά την αποκοπη των δεντρων και τις εργασιες που συνεχίζονται ακομη;11) Πέρασε ήδη μια εβδομάδα, με τα λεγόμενα του Δημάρχου σε 4 μέρες το πάρκο θα είναι έτοιμο. Εχω υπομονή ακόμα να δω το αποτέλεσμα!Κάποια πράγματα, δεν βγάζουν νόημα, και ελπίζω για ακόμη μια φορά να παραμείνουν φήμες το οτι εξυπηρετούνται συμφέροντα!Υ.Σ. Σήμερα 150 συμπολίτες μας έδειξαν οτι δεν είναι όλοι επαναστάτες του καναπε και του Facebook. Συγχαρητήρια σε όλους!

Gepostet von Charalambous Anastasis am Montag, 17. Februar 2020

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ