19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ένα όραμα για την Πέγεια έγινε πραγματικότητα! Λειτούργησε ο σταθμός ασθενοφόρων

Το όραμα για την λειτουργία σταθμού ασθενοφόρων στην Πέγεια έγινε πραγματικότητα μετά τις πολύχρονες προσπάθειες της Τοπικής αρχής με αποτέλεσμα ο τομέας υγείας στο Δ.Πέγειας να εισέρχεται σε άλλα επίπεδα.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως η λειτουργία του σταθμού κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την διάσωση των τραυματιών και ασθενών δεδομένης και της απόστασης των 40 περίπου λεπτών που χρειάζεται το ασθενοφόρο για να μεταβεί στην περιοχή από το γενικό νοσοκομείο Πάφου για να τους παραλάβει και να γυρίσει πίσω.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Λάμπρου είπε πως ο σταθμός ασθενοφόρων στο Δ. Πέγειας θεωρείται το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της λειτουργίας  Κέντρου Υγείας , το οποίο μπορεί να υποδέχεται περιστατικά και να παρέχει επί τόπου περίθαλψη, αντί της μεταφοράς ασθενών και τραυματιών στο ΓΝ Πάφου.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας  χάθηκαν ζωές λόγω της απώλειας πολύτιμου χρόνου κατά τη διαδικασία αυτή.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η διαδικασία προσλήψεων μετά και το πράσινο φως που έχει ανάψει το Υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2015 και η τοποθέτηση νοσηλευτών και διασωστών αναμενόταν πριν από το τέλος του συγκεκριμένου έτους.

Η παγοποίηση των προσλήψεων είχε αποφασιστεί  από το  2013 λόγω μνημονιακών μέτρων και δημοσιονομικών συνθηκών.

Τα έξοδα αγοράς του λυόμενου υποστατικού και του εξοπλισμού, όπως και της ηλεκτρικής και τηλεφωνικής σύνδεσης, είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Πέγειας κατέληξε ο κ.Λάμπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ