21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Έζησα μαζί σου Αφροδίτη… Το συγκινητικό μήνυμα για τη μικρή φώκια από τον Χάρη Νικολάου

Δυστυχώς η μικρή φώκια της Πάφου, η Αφροδίτη δεν είναι πια μαζί μας. Ο θάνατος του μικρού θηλαστικού στενοχώρησε όλη την Κύπρο και συνάμα προβλημάτισε αφού η μικρή φώκια monachus monachus ήταν λες και ήταν υιοθετημένη κόρη όλης της Πάφου.

Ο Χάρης Νικολάου, Μοριακός Βιολόγος του Κλάδου Βιοπικοιλότητας του Τμήματος Δασών με με μια σημερινή του ανάρτησή συγκινεί για τη σχέση των ανθρώπων με τα μέλη του ζωϊκού βασιλείου της θάλασσας ή της στεριάς.

Η μικρή Αφροδίτη την οποία έζησε ο Χάρης δεν ήταν απλά άλλος ένας σειριακός αριθμός μιας υπόθεσης του Τμήματος Αλιείας ή του Τμήματος Δασών. Ήταν κάτι περισσότερο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαβάστε την ανάρτηση αμέσως μετά το βίντεο ενώ στο τέλος της δημοσίευσης δείτε και φωτογραφίες της μικρής Αφροδίτης.

Gepostet von Haris Nicolaou am Donnerstag, 23. Mai 2019

Η ανάρτηση του κ. Νικολάου αυτούσια:

“Από την πρώτη στιγμή περίμενα την γέννηση σου. Ήξερα που, δεν ήξερα πότε. Αγωνιούσα, περίμενα…

Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και πριν προλάβω να βάλω την στολή άκουσα το κλάμα σου σαν καλωσόρισμα. Λες και ήθελες να μου πεις άντε έλα, ήρθα!!

Η πρώτη μας συνάντηση πλημμύρισε την ψυχή μου με χαρά. Μικρή, χαριτωμένη, αμήχανη, βρήκες ένα κούφωμα στη σπηλιά και κρύφτηκες. Και ήταν αυτή η πρώτη φωτογραφία που είδαν όλοι, και σε καλωσόρισε όλη η Κύπρος.

Σε έζησα Αφροδίτη. Από την ίδια στιγμή του τοκετού που κατέγραψε η κάμερα, στον πρώτο θηλασμό, στο πρώτο σου μάθημα κολύμβησης. Τις ατσούμπαλες κινήσεις που με έκαναν να γελάσω τόσο πολύ.

Σε είδα να ανοίγεσαι στη θάλασσα του Ακάμα και πίστεψα ότι τα καταφέραμε. Πίστεψα ότι θα σε έβλεπα να μεγαλώνεις και θα ζούσα και την γέννηση των δικών σου παιδιών.

Ο χρόνος τελείωσε Αφροδίτη. Οι 5 1/2 μήνες που πέρασα ζώντας σε, μελετώντας κάθε στιγμή σου τελείωσαν με την νεκροψία σου. Και ήμουν πάλι εκεί.

Η παρουσία σου με έκανε καλύτερο, με σπούδασε, με ωρίμασε και με έκανε να καταλάβω για ακόμα μια φορά ότι η συμβίωση με την άγρια ζωή δεν έχει αύριο. Έχει σήμερα, έχει τώρα. Τι κάνω σήμερα, τι κάνω τώρα.

Δεν είναι όμως όλα στο χέρι μας..η φύση έχει τους δικούς της κανόνες και είμαστε πολύ μικροί για να τους αλλάξουμε..

Αν κάτι όμως οφείλω να σου υποσχεθώ Αφροδίτη είναι πως δεν θα σταματήσω στιγμή να παλεύω για ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα πλάσματα της φύσης που οφείλουμε να προστατεύσουμε.

Έζησα μαζί σου Αφροδίτη.. και ήταν η παρουσία σου μεγάλη ευτυχία να ξέρεις…”

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ