20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Άρχισαν να «θάβουν» και ζωντανούς στην Πάφο

Τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ύστερα από καταγγελία ότι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Πάφου «σφύριξε» σε γραφείο κηδειών ότι επίκειται ο θάνατος ηλικιωμένης, οπόταν λειτουργός του γραφείου τηλεφώνησε στη θυγατέρα της ασθενούς ενημερώνοντάς την για την τιμή της κηδείας της μητέρας της, ενώ αυτή ήταν ακόμη ζωντανή και μεταφερόταν με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες.

Η καταγγελία έγινε από συγγενή της ασθενούς, ο οποίος επικοινώνησε με τον «Φ». Ο υπουργός Υγείας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ανέφερε ότι ζήτησε ενημέρωση ως προς το ποιοι στελέχωναν το ασθενοφόρο και ποιοι άλλοι πιθανώς να γνώριζαν το περιστατικό, ώστε να διαπιστωθεί ποιος υπέπεσε στο ατόπημα.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε στην περίπτωση που εμπλεκόμενος ανήκει στο μόνιμο προσωπικό, θα τεθεί αυτομάτως σε διαθεσιμότητα και θα διαταχθεί εναντίον του πειθαρχική έρευνα, ενώ αν πρόκειται για έκτακτο, τότε θα απολυθεί, είπε ο κ. Παμπορίδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί τέτοιες ενέργειες, οι οποίες, πέραν των πιθανών αδικημάτων, είναι απαράδεκτες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά τα άλλα, το φερόμενο ως εμπλεκόμενο γραφείο κηδειών έχασε τη δουλειά, επειδή η ασθενής τελικά επιβίωσε. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον «Φ», πως εξ όσων πληροφορήθηκε, εντός του ασθενοφόρου βρισκόταν και η κόρη της ηλικιωμένης, η οποία τη συνόδευε.

Συγγενείς της ασθενούς, η οποία αφού έτυχε περίθαλψης επέστρεψε σπίτι, ανέφερε στον «Φ» ότι ανάλογο περιστατικό φαίνεται ότι έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ηλικιωμένη δεν αισθανόταν καλά και η κόρη της κάλεσε ασθενοφόρο. Τρία λεπτά μετά την παραλαβή της «έπεσε» το τηλεφώνημα από γραφείο κηδειών, λειτουργός του οποίου περιέγραψε τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και την τιμή για την κηδεία.

 

Πηγή: «Φιλελεύθερος»

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ