28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Άμεσες λύσεις για το Νοσοκομείο Πάφου: Από βδομάδας η Γυναικολογική κλινική ενισχύεται με άλλον ένα γυναικολόγο – Λύνεται και το πρόβλημα του νεκροτομείου

Άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έδωσε η διεύθυνση και η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας σε επί τόπου επίσκεψη στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου.

O Διευθυντής των Ιατρικών υπηρεσιών Δρ Πέτρος Μάτσας συνοδευόμενος από την Χριστίνα Γιαννάκη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν  η συζήτηση με την ηγεσία του κρατικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο των σοβαρών τελευταίων προβλημάτων που προέκυψαν τόσο στην Γυναικολογική κλινική  όσο και στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

image735 (5)Μιλώντας μετά το πέρας της σύσκεψης η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως στο πλαίσιο της καταγραφής πρωτίστως όλων των άμεσων αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πάφου, για το ακανθώδες θέμα της  Γυναικολογικής κλινικής του ΓΝ Πάφου έχει τροχιοδρομηθεί επίλυση του θέματος με άμεση τοποθέτηση γυναικολόγου τη Δευτέρα 11.7.2016  με αποτέλεσμα –όπως είπε- η Γυναικολογική κλινική του ΓΝ Πάφου να επανδρώνεται από δύο γυναικολόγους ιατρούς .

 

 

Σε σχέση με του θέμα του Νεκροτομείου η κ. Γιαννάκη είπε πως έχει μεταφερθεί ειδικό διαμορφωμένο όχημα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα μεταφέρει τις σωρούς από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

 

Αυτό συνέχισε, θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2016 που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Νεκροτομείου του ΓΝ Πάφου.

Η κ. Γιαννάκη σε σχέση με τα θέματα των λιστών αναμονής είπε, ότι έχουν  επαλειφθεί οι λίστες όσον αφορά “ τους καταρράκτες , τις μονόπλευρες βουβουνοκοίλες, τις αμφοτερόπλευρες και τις ομφαλοκοίλες και επίσης τα γόνατα”.

Πρόσθεσε δε, πως έχουν ξεκινήσει για παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα από τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝ Πάφου Γιώργο Μεταξά των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αρθροπλαστική γόνατος .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την απουσία γυναικολόγου ο οποίος δεν εντοπίστηκε εξ΄αρχής η κ. Γιαννάκη είπε πως αυτός παρουσίασε άδεια ασθενείας για ένα μήνα και θα παραπεμφθεί σε ιατροσυμβούλιο.

Όσον αφορά την επιστράτευση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του η κ. Γιαννάκη έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝ Πάφου και αναπληρωτή διευθυντή Γιώργο Μεταξά , ο οποίος ακολούθως είπε πως η επιστράτευση της Αστυνομίας έγινε από καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους καθότι δεν υπήρχε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο ιατρό και επειδή αυτός ζει μόνος του.

Για αυτό συνέχισε, “ είχαμε αποταθεί στον αξιωματικό υπηρεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και ο οποίος ενημερώθηκε ότι ο ιατρός ήταν καλά στην υγεία του”.

Κάνοντας ένα καταλυτικό  σχόλιο η κ. Γιαννάκη υπογράμμισε πως όλα τα προβλήματα και όλα τα θέματα θα πρέπει να επιλύονται σε ένα πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας για το οποίο –όπως είπε- επιβάλλεται να έχουν οι ιατροί της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ