19.9 C
Paphos
Wednesday, November 29, 2023

Όλα νομότυπα και με άδειες για τις κρουαζιέρες στη Λάρα λέει η εταιρεία (NTOKOYMENTA)

Θέση σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το ότι πλοιάριο που εκτελεί εσωτερικές κρουαζιέρες από την Κάτω Πάφο προς τον Ακάμα προσεγγίζει την παραλία της Λάρας πήρε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “το σκάφος Wave Dancer 1, στο οποίο τις τελευταίες ώρες έγινε άμεση και έμμεση αναφορά μέσω διαφόρων μέσων ενημέρωσης και λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με δημοσίευση φωτογραφιών του πλοίου μας στην παραλία της Λάρας, οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο και πολίτη της Κύπρου ως προς την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και προς διευκρίνιση και διαλεύκανση δόλιων ανακριβειών:”

1) Το σκάφος παρουσιάστηκε ότι δήθεν έκνομα βρισκόταν προσαραγμένο στη παραλία της Λάρας ενώ βάση του νόμου περί αλιείας Κεφ. 135, νομοθεσία 1989 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1,2) η απαγόρευση για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι μόνο σε ισχύ κατά την περίοδο 1η Ιουνίου – 30η Σεπτεμβρίου. Το σκάφος λειτουργεί από το 2006 και πραγματοποιεί την συγκεκριμένη κρουαζιέρα 3 φορές την εβδομάδα μόνο κατά την περίοδο 1 Απριλίου – 31 Μαΐου και 1 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου. Από την 1η Ιουνιού και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στη παραλία λόγω της κείμενης νομοθεσίας. Όπως γίνεται κατανοητό κινούμαστε μέσα στα σαφή πλαίσια του νόμου

Η ταχύτητα σκοτώνει

2) Επιπλέον, βάση των ιδίων δημοσιευμάτων αγγλόφωνης ιστοσελίδας παρουσιάστηκε η απόλυτη αναληθής και αβάσιμη πληροφόρηση ότι οι επιβάτες του σκάφους μας, έκαναν πάρτι στην παραλίας της Λάρας. Σε καμία περίπτωση οι επιβάτες μας οι οποίοι είναι κατά μέσο όρο 40-70 ετών δεν προέβησαν στις δήθεν προαναφερθείσες ενέργειες. Η ωριαία παραμονή του σκάφους μας στο χώρο, έχει ως ΜΟΝΟ σκοπό την επισκεψιμότητα της παραλίας και ως στάση για τους λουόμενους. Η περιβαλλοντική ευσυνειδησία είναι βασική αρχή και αξία της εταιρείας μας και για αυτό το λόγο καθοδηγούμε τις επιβάτες μας καθ’ολη τη διαρκείς της παραμονής μας στη παραλία να είναι φιλικοί και προστατευτικοί προς το περιβάλλον. Δεν έχουμε ουδέποτε αφήσει το παραμικρό σκουπίδι στη παραλία και απεναντίας, το πλήρωμα μας μαζεύει τα απορρίμματα που ίσως ανά καιρούς έχουν αφήσει προηγούμενοι επισκέπτες που είχαν πρόσβαση στην παραλία με άλλο μέσο εκτός τους σκάφους μας.

3) Τέλος, ως απάντηση στην απολύτως δυσφημιστική φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα που φέρεται να δείχνει δύο μικρά παιδιά να έχουν σκάψει δίπλα σε φωλιά χελώνων στην παραλία, και λανθασμένα αναφέροντας και φωτογραφίζοντας τους ως επιβάτες του σκάφους μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν ήταν επιβαίνοντες τους σκάφους μας, πράγμα το οποίο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα όφειλε πρωτίστως να διασταυρώσει και το οποίο μπορούμε να αποδείξουμε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας. Η ίδια φωτογραφία έχει επιμελώς και ανεύθυνα αναπαραχθεί από διάφορα άλλα διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για ανάμειξη του σκάφους μας στο συμβάν.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλα τα μέσα και τους εκπροσώπους του τύπου παγκύπρια όπως προβάλουν όλα τα αληθή στοιχεία ώστε να επανορθώσουν για την άδικη δυσφήμιση που έχει υποστεί η εταιρεία μας. Η ανακοίνωση αυτή αποστέλλεται άνευ βλάβης και επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος και ενέργειας προς όσους δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν με δόλο ή χωρίς ανεύθυνες και άδικες κατηγορίες προς την εταιρεία μας.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες καθορίζονται στον περί Αλιείας Νόμο ο οποίος κάνει συγκεκριμένη αναφορά για την αγκυροβόληση σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Λάρας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ