Όλα έτοιμα για την παράσταση «Από την Οδύσσεια στον Καβάφη» των Κιμούλη και Οικονόμου

0
179

Μετά τις μαγευτικές παραστάσεις στην Πέτρα του Ρωμιού, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Goran Bregovic, η ενότητα «Φεγγάρια και Αστέρια» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, συνεχίζει με την παράσταση «Από την Οδύσσεια στον Καβάφη» στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου, στις 12 Αυγούστου. Ο Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του αφηγητή και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, συνθέτουν μαζί ένα ξεχωριστό σύμπαν κάτω από τα αστέρια.

Το 2012 ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Robert Wilson σκηνοθέτησε την παράσταση «Οδύσσεια», που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και στην Ιταλία, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του ιστορικού Piccolo Teatro στο Μιλάνο με μεγάλη επιτυχία. Ο συνθέτης που επιλέχθηκε από τον μεγάλο αυτόν δημιουργό για να δημιουργήσει το μουσικό περιβάλον της παράστασης, είναι ο μουσικός Θοδωρής Οικονόμου. Πρόσφατα, η παράσταση απέσπασε το βραβείο καλύτερης ξένης παραγωγής που ανέβηκε στην Ιταλία το 2015. Οι κριτικές για την σκηνοθετική απόδοση αυτού του έπους του Ομήρου αλλά και για την μουσική σύνθεση και εκτέλεση, ήταν διθυραμβικές.

Με αφετηρία την μουσική της «Οδύσσειας», που γράφτηκε για να συντροφεύσει το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη αλλά και την αναζήτηση του προσωπικού ταξιδιού του καθενός μας, το οποίο περιγράφεται μέσα από την ποίηση του Καβάφη, δημιουργήθηκε η συναυλία – παράσταση «Από την Οδύσσεια του Robert Wilson στην Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη».

Τα  ποιήματα  θα αποδώσει με τον μοναδικό του τρόπο ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, η μουσική και τα τραγούδια ο συνθέτης  Θοδωρή Οικονόμου  με τη συνοδεία ηχογραφημένων φωνών και ηχητικών τοπίων

 

  • H παράσταση θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιλους

Χορηγός: ΟΠΑΠ
Χορηγός ΦΙλοξενίας: Thanos Hotels- Almyra

‘Ωρα ‘Εναρξης: 20:30

Εισιτήρια: 20€ (κανονικό), 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)
Πατήστε εδώ για το promo video

Πληροφορίες Γραφεία Οργανισμού Πάφος2017: 2693 2017, www.pafos2017.eu
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com