spot_img
spot_img
20.6 C
Paphos
Monday, April 19, 2021

ΦΑΙΔΩΝΟΣ: “Στην Αστυνομία παρεισφρήσαν επίορκοι και πολλοί ανεπαρκείς”

spot_img
   

Η κοινωνία γενικότερα, και η Αστυνομία ειδικότερα, δεν χρειάζονται επαίνους και χειροκροτήματα, αλλά ενέργειες και δράσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, που κάνει, επίσης, αναφορά σε παρείσφρηση «επίορκων και ανίκανων» στο σώμα.

Στην ανακοίνωσή του, σε απάντηση στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες, σχετικά με δηλώσεις του που προηγήθηκαν, ο κ. Φαίδωνος αναφέρει ότι το πρόσφατο περιστατικό της βομβιστικής ενέργειας στο όχημα της μητέρας του, αλλά και άλλα παρόμοια που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό, αποδεικνύουν ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Σημειώνει ότι η Αστυνομία Κύπρου είναι ένας από τους βασικότερους κρατικούς θεσμούς, με κύρια αποστολή τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελείται σήμερα από 5.000 μέλη, και προσθέτει ότι «δυστυχώς, στο Σώμα αυτό έχουν παρεισφρήσει επίορκα άτομα αλλά και πολλοί ανεπαρκείς».

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Αναφέρει περαιτέρω ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του, με σαφείς αναφορές σε ανεπάρκειες, νοοτροπίε  και πρακτικές που αγγίζουν τα όρια της συγκάλυψης, δεν ήταν τυχαίες, αλλά ότι στόχος και σκοπός του ήταν να φέρει στον δημόσιο διάλογο την κατάσταση αυτή για να βελτιωθεί η Αστυνομία, «ώστε να κτυπήσουμε επιτέλους τα φαινόμενα της διαφθοράς, των κυκλωμάτων και του υποκόσμου».

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Κανένας, συνεχίζει, δεν μηδενίζει τα πάντα και ούτε τα ισοπεδώνει, όμως τούτη την ώρα της ευθύνης και της αποφασιστικότητας, η κοινωνία γενικότερα και η Αστυνομία ειδικότερα δεν χρειάζονται επαίνους και χειροκροτήματα, αλλά ενέργειες και δράσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φαίδωνος «για σκοπούς προβληματισμού» αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι είναι γνωστά γεγονότα ή υπάρχουν καταγγελίες ή πληροφορίες, ο παράνομος ηλεκτρονικός τζόγος, η αρχαιοκαπηλία και η τυμβωρυχία συνεχίζονται, για το κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και για το «κύκλωμα στην Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών, στην έκδοση διαβατηρίων για πολίτες από τρίτες χώρες, στην έκδοση διαβατηρίων σε Τ/κ και Τούρκους μη δικαιούχους», δεν έγινε καμιά σύλληψη, καμιά ενέργεια.

Ο Δήμαρχος Πάφου συνεχίζει κάνοντας αναφορά σε «κυκλώματα διαφθοράς στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος, στο Τμήμα Κτηματολογίου, στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών», για «μίζες εκατομμυρίων, δώρα με πίνακες ζωγραφικής τεράστιας αξίας και  πανάκριβα ρολόγια, ράβδοι χρυσού, διαμερίσματα και περιουσίες στην Αγγλία, μεταφορά χρημάτων σε κιβώτια παπουτσιών, εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους» για τα οποία και πάλι, δεν γίνεται τίποτα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κάποιες αναφορές σε Τμήματα και πρόσωπα δεν αφορούν το παρόν αλλά το πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης, δεν έγινε τίποτα για «κυκλώματα στο χώρο των τραπεζών και των τραπεζιτών» και για μίζες για την παραχώρηση δανείων τα οποία, με τον τρόπο που δίνονταν, ήταν ξεκάθαρο ότι ουδέποτε θα υπήρχε η δυνατότητα αποπληρωμής, εξ ου και η μίζα για αγορές τραπεζών με παράνομες προμήθειες κ.ά. για τα οποία τίποτα δεν έγινε, σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την Αστυνομία, ο κ. Φαίδωνος, αναφέρεται σε «ύπαρξη μερικών επίορκων αξιωματικών και μελών της Αστυνομικής Δύναμης, τα οποία διαρρέουν κάθε είδους εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες ή καταθέσεις, με σκοπό να ενεργοποιηθούν τα κυκλώματα συγκάλυψης. Επισημαίνεται ότι παύθηκε ο Υπαρχηγός της Δύναμης για διαρροή άλλου είδους εγγράφου. Κάποιοι όμως που παραμένουν εντός της Αστυνομίας, προβαίνουν σε πολύ πιο σοβαρές διαρροές», επισημαίνει.

Στον αντίποδα των πιο πάνω, αλλά και πολλών άλλων, κάποιοι, συνεχίζει ο Δήμαρχος Πάφου, «καθοδηγούμενοι αποκλειστικά από αίσθημα ευθύνης και χωρίς το δημόσιο αξίωμά τους να το επιβάλλει, έχουμε ταχθεί στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά και στην προσπάθεια να βοηθήσουμε την Αστυνομία να τα αντιμετωπίσει».

Τέλος, δηλώνει ότι «όταν εμείς ανεβαίνουμε αυτές τις ανηφοριές, βλέπουμε  μέλη και στελέχη των θεσμών αυτών να παίρνουν τον κατήφορο και να οδηγούνται στο βούρκο, την παρανομία και τη διαφθορά». 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img