28.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάφο (pics)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από τις 18:20 της Τετάρτης η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε περιοχή της Σταυροκόννου της Επαρχίας Πάφου.

Η πυρκαγιά εντοπίστηκε από αεροπλάνο που περιπολούσε εκείνη την ώρα την περιοχή, στο οποίο δόθηκε εντολή για ρίψη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σβήσει την πρώτη εστία η οποία στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε.

Να θυμίσουμε πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 13:50 και από εκείνη τη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη σκηνή της πυρκαγιάς επιχείρησαν δυο εκμισθωμένα Ρωσικά ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο τρακτέρ και 30 πυροσβέστες.

Επιπλέον, έγινε ανάκληση του προσωπικού της βάρδιας στην Πάφο που σήμερα βρισκόταν με άδεια, τόσο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και από το Τμήμα δασών.

Σημειώνεται ότι σε ετοιμότητα βρέθηκαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας για εκκένωση γειτονικών χωριών ενώ όπως ανέφερε στο PafosPress.com ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μάλλον αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ