21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Υποδοχή των παιδιών του Erasmus + στο δημοτικό σχολείο Χλώρακας – Αγίου Νικολάου ​

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA2 το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Χλώρακας υποδέχτηκε σήμερα δασκάλους και μαθητές από 5 ευρωπαϊκές χώρες, την Κροατία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Την ομάδα αποτελούν 15 εκπαιδευτές και 30 μαθητές.

Το κύριο θέμα του προγράμματος έχει τίτλο «Bits and pieces of culture” . Κύριος στόχος του είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τους και των χωρών που συμμετέχουν, μέσα από θέματα όπως: χορός, μουσική, λογοτεχνία, γλώσσα, γεωγραφία, φαγητό, παράδοση, τέχνη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μέσω ποικίλων δράσεων και επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους προστατευόμενους από την UNESCO, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες και να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους. Η ομάδα εκπαιδευτών – παιδιών εταίρων βρίσκονται στην Κύπρο από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και θα αναχωρήσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Χλώρακας εμπλέκονται ενεργά στο πρόγραμμα, αφού τα παιδιά από τις ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούνται από οικογένειες παιδιών του σχολείου.

Η συνάντηση στη Χλώρακα είναι η 4η που πραγματοποιείται. Εχουν προηγηθεί οι συναντήσεις στην Κροατία (Οκτώβριος 2018), Ισπανία (Φεβρουάριος,2019) και Πολωνία (Μάιος, 2019) και ακολουθούν οι συναντήσεις στην Ιταλία ( Μάρτιος, 2020) και Ελλάδα – Πάτρα ( Μάιος, 2020).

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο του σχολείου, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς αλλά και να γευτούν παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα του τόπου μας.

Οι εμπειρίες, οι δραστηριότητες καθώς και η προσωπική ανάπτυξη που προκύπτει από τα προγράμματα αυτά είναι τεράστιας σημασίας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τις σχολικές μονάδες που εκπροσωπούν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ