Υπογραφή συμφωνίας για την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου

Συνέλευση των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί πρόταση από τις συντεχνίες για αναβολή της εξαγγελθείσας απεργίας για την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά που ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου χτες στην Λευκωσία.

Με την μεσολάβηση του αρμόδιου Υπουργείου υπήρξε εκ νέου διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των συντεχνιών όπου επιτεύχθηκε η συμφωνία.

Η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου και των συντεχνιών ΣΕΚ, ΔΕΟΚ,και ΠΕΟ, προβλέπει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και των συντεχνιών από 12.1.2015 μέχρι 31.12.2018 ως αυτή είχε την 31.12.2011.

Επίσης προβλέπει την άμεση έναρξη εντατικών διαπραγματεύσεων εντός του Οκτωβρίου για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του Δήμου Πάφου η οποία θα καλύπτεται την περίοδο 1.1.2019 έως 31.12.2021.

Ακόμη από το 2019 αποτελεί στόχο και των δύο μερών η δημιουργία ομοιογενοποιημένης (χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις) παγκύπριας συλλογικής σύμβασης μέσα από την διαδικασία της Ένωσης Δήμων στην οποία θα ενταχθεί και ο Δήμος Πάφου.

Οι συντεχνίες δηλώνουν ότι μονομερώς η συλλογική σύμβαση του Δήμου Πάφου θα αποτελεί παράρτημα της Παγκύπριας Συλλογικής Σύμβασης.

Η συλλογική σύμβαση υπεγράφη στην παρουσία της Μαρίνας Ιωάννου Χασάπη Διευθύντριας Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.