Το ΕΒΕ Πάφου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT”

Το ΕΒΕ Πάφου συμμετείχε στην δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + «OER-CRAFT», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας στις 15/04/2016, σε μία στρατηγική σύμπραξη μαζί με άλλους εταίρους από πέντε χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βέλγιο).

Το έργο “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT” στοχεύει στην αντιμετώπιση των ικανοτήτων και των εκπαιδευτικών αναγκών των μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την διατήρηση της ανταγωνιστικότητα τους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αξιοποιώντας υποεκμεταλλευόμενες ευκαιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθώντας την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα CRAFT είναι να αναπτυχθούν διαδικτυακά εργαλεία που να απευθύνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες χειροτεχνίας. Το έργο θα προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών της ΕΕ και την προώθηση της συμμετοχής των ΜΜΕ στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Το έργο CRAFT αντιμετωπίζει αυτές τις ειδικές ανάγκες και προτεραιότητες, όπως προσδιορίζονται από τις εν λόγω πολιτικές της ΕΕ.

Επιπρόσθετα το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι Νατάσα Δημητρίου, Βοηθός Λειτουργός Α’ και Άννα Σακκά, Έκτακτος συνεργάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ