27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Το ίδρυμα « Σοφία για τα Παιδιά » και ο Όμιλος Thanos Hotels βοηθούν τα παιδιά στο Ολοήμερο Δημοτικό Γιόλους – Μηλιούς

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώθηκε σήμερα στο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου Γιόλου – Μηλιού με στόχο τα εγκαίνια της αίθουσας σίτισης.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου –Μηλιού Ρεβέκα Πολυβίου ανέφερε πως το σχολείο είναι το μοναδικό ολοήμερο σχολείο στη Γιόλου και ένα από τα 15 σχολεία Παγκύπρια.

Στο σχολείο πρόσθεσε, σιτίζονται καθημερινά 69 παιδάκια με την παροχή ενός ισορροπημένου και σωστού διαιτολογίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως εξήγησε, το φαγητό ετοιμάζεται από δύο μαγείρισσες, που πληρώνονται από το ίδρυμα « Σοφία για τα Παιδιά » και τον Όμιλο Thanos Hotels. Πρόσθεσε μάλιστα, πως λαμβάνεται πρόνοια για να καλυφθούν και οι ανάγκες και παιδιών άλλων εθνικοτήτων, όπως τα παιδάκια Συριακής καταγωγής με την κατάλληλη παροχή κρέατος.

Ακολούθως ευχαρίστησε το Ίδρυμα « Σοφία για τα Παιδιά »για την οικονομική και όχι μόνο στήριξη που παρέχει στο σχολείο,με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να πληρώσουν ένα μηδαμινό ποσό για την σίτιση  των παιδιών τους αλλά και τον  Όμιλο Thanos Hotels που στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής του δράσης,  επίσης στηρίζει το  πρόγραμμα«Μαγειρεύω και Προσφέρω» στο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου Γιόλου – Μηλιού.Ευχήθηκε επίσης, όπως είθε, να βρεθούν και άλλοι που να μιμηθούν το έργο που προσφέρουν αυτοί οι δύο φορείς.

Επίσης ο κοινοτάρχης Γιόλου Σταύρος Βραχνός  και η κοινοτάρχης Μηλιού Εύα Χρυσάνθου αναφέρθηκαν στην σημασία της προσφοράς και της δοτικότητας στις μέρες μας. Όλα τα παιδιά σημείωσαν έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και στο φαγητό.
.
Από την πλευρά της η Σύλβια Αντωνίου Γραμματέας του Κ.Σ. Γιόλου εξέφρασε την ικανοποίηση της που η κοινότητα της φιλοξενεί το μοναδικό Ενιαίο  ολοήμερο σχολείο, στην Επαρχία Πάφου, και που έχουν εξευρεθεί τρόποι για την στήριξη τους.

Στο μεταξύ, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος “Σοφία για τα  Παιδιά” η Κωνσταντίνα Χρίστου και του Ομίλου Thanos Hotels  η Δήμητρα Σοφρωνίου οι οποίες ανέφεραν πως στόχος τους είναι η  προσφορά στα παιδιά του μεσημεριανού τους  για να συνεχίσουν την εκπαίδευση και την μόρφωση τους χωρίς διακρίσεις και στοχοποιήσεις και να έχουν ελπίδα για το μέλλον.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χριστουγεννιάτικο παζαράκι,  τραγούδια, χορούς, φωτογράφιση, βάψιμο προσώπου, πώληση κατασκευών, ζεστής σοκολάτας, πίτσας και χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ