24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το έργο του Άγγλου φωτογράφου Craigie Horsfield παρουσίασε η ΦΕΚ – Πάφου 

Το έργο του σύγχρονου Άγγλου φωτογράφου Craigie Horsfield παρουσίασε στο οίκημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Πάφο, η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου, εγκαινιάζοντας τις δράσεις της για τον μήνα Ιανουάριο.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση τα «κλικ» του Horsfield γίνονται πάνω σε πράγματα μη ελκυστικά. Οι φωτογραφίες του, εκφράζουν έναν κόσμο βυθισμένο στο χρόνο και στην αναμονή, έναν κόσμο γκρίζο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο Craigie Horsfield γεννήθηκε στο Cambridge στην Αγγλία το 1949. Άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Saint Martins Univercity τού Λονδίνου για να τα παρατήσει και να πάει δυο χρόνια στην Πολωνία όπου παρακολούθησε μαθήματα γραφιστικής στην Ακαδημία Επιστημών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα στράφηκε στην προσωπική φωτογραφία την οποία συνέχισε με την επιστροφή του στην Αγγλία. Τις εικόνες του τις παρουσίασε για πρώτη φορά το 1988 προκαλώντας μεγάλη εντύπωση. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του, πάντα σε πολύ μεγάλα μεγέθη, στην Documenta XI, στο Kassel της Γερμανία το 2002, στη Whitney Biennial της Νέας Υόρκης το 2003 και αλλού. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση ο ίδιος έχει πει  «Μεγαλώνουμε μέσα στην αμφιβολία, και η αμφιβολία είναι η προϋπόθεση από την οποία όλα τα υπόλοιπα απορρέουν. Όταν είσαι παιδί η πίστη σου αποτελεί ένα σύνολο, δεν έχεις αγγίξει τα όρια ούτε έχεις μπει στις σκιές…».

Σήμερα ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ