Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου ήταν κτισμένη στο Κάτω Χωριό των Κεδάρων δίπλα από ένα χείμαρρο. Με τα χρόνια όμως είχε φθαρεί και οι συχνές πλημμύρες που έπλητταν το χωριό κατά τη χειμερινή περίοδο, συνέτειναν στο να υποχωρήσουν τα θεμέλιά της και να κατεδαφιστεί. Το μόνο πράγμα που παραμένει εκεί στην ίδια θέση, για να θυμίζει το χώρο όπου άλλοτε βρισκόταν η εκκλησία, είναι η καταπράσινη αιωνόβια τρεμιθιά, που ποτίζεται από το άγιασμα, που όπως λέγεται, υπάρχει βαθιά μέσα στο έδαφος.
Λίγα χρόνια αργότερα, ένας Μοδίτης καλόγηρος που έμενε σε τσιφλίκι κοντά στο Κιδάσι, είχε κάνει τάμα να κτίσει μιαν εκκλησία. Στο Κιδάσι δεν ήταν λογικό να την κτίσει γιατί ήταν τούρκικο χωριό, έτσι την έκτισε κοντά στο Κάτω Χωριό με σκοπό να την αφιερώσει στον Άγιο Μάμα.
Μέχρι όμως να βρει μια μεγάλη και ωραία εικόνα του Αγίου Μάμα να τοποθετήσει στο θρονί, οι κάτοικοι του χωριού τοποθέτησαν την εικόνα του Αγίου Αντωνίου, που είχαν περισώσει από την παλιά εκκλησία. Η εικόνα αυτή ποτέ δεν έφυγε από τη θέση της και η εκκλησία αφιερώθηκε στον Άγιο Αντώνιο.
Η εκκλησία αυτή σώζεται μέχρι και σήμερα. Είναι κτίσμα του 1600 και είναι υπό την προστασία του εκκλησιαστικού μουσείου της Πάφου. Πρόκειται για μονόκλιτου ναού με δίρριχτη κεραμοσκεπή στέγη κατασκευασμένη από λίθινες πλάκες.
Υπήρχαν κι άλλες δύο εκκλησίες στο χωριό, που έχουν όμως καταστραφεί. Η μια ήταν εκκλησία του Αγίου Δημητρίου κοντά στα “Αλώνια” και άλλη της Αγίας Αναστασίας, δίπλα από το σημερινό ναό του Τιμίου Προδρόμου.