Τι λέει η Υπ. Μεταφορών για την ασφάλεια και τα τουρκικά μη επανδρωμένα drones;

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιφέρονται στους αιθέρες της Πάφου παρά ταύτα δεν προκαλούν προβλήματα ασφάλειας των πολιτικών αεροσκαφών, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα, η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε από την Πολιτική Αεροπορία, υπάρχουν μη επαναδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πετούν στο Διεθνή Εναέριο Χώρο και δημιουργούν μια ενόχληση, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν απειλεί την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών.

Η Υπουργός Μεταφορών ωστόσο σημείωσε, πως λόγω της κατάστασης, δημιουργείται η ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς ελεγκτών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Είναι, όπως εξήγησε, “ μια ενόχληση επειδή δεν επικοινωνούν και δεν συνεργάζονται με τις αρχές της Δημοκρατίας όπως γίνεται και με τα πολιτικά αεροσκάφη” .

H κ. Αναστασιάδου κατέστησε ωστόσο σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η ασφάλεια, προσθέτοντας πως το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, προχωρεί στα σχετικά διαβήματα και ενημερώνει  το Eurocontrol, αλλά και όλα τα σχετικά σώματα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου «Bayraktar TB2».