20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Την πατρίδα μας ρεεεε!

Του Γιώργου Σαξατέ

Να λοιπόν που φτάσαμε και [πάλι σε αδιέξοδο. Προς χαρά μεγάλη των λεγόμενων «απορριπτικών» και προς λύπη των «συναινετικών»!!!

Οι μεν πρώτοι επιχαίρουν για το ναυάγιο άλλου ένα κατά αυτούς καταστροφικού σχεδίου λύσης, οι δε δεύτεροι μιλούν για άλλη μια χαμένη ευκαιρία…

Η ταχύτητα σκοτώνει

Έτσι είμαστε αφ’ ότου άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και συνομιλίες για επίλυση του προβλήματος του Κυπριακού, μετά το 1974.

Γιατί συνομιλίες είχαμε και πριν το 1974 αλλά τότε δεν καιγόμασταν εμείς για λύση…

Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες.

Είναι αλήθεια ότι μας πονάει πολύ να συνομιλούμε για παραμονή εποίκων, για επιστροφή 80 με 100 χιλιάδων προσφύγων, για 28 με 29% του εδάφους υπό τ/κ διοίκηση, για εκ περιτροπής προεδρία και άλλα πολλά γιατί απλούστατα μέχρι το 1974 τα είχαμε όλα δικά μας.

Είναι αλήθεια επίσης ότι σε μερικούς δεν έφταναν όλα αυτά, ώστε ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση, η οποία δεν επιθυμούσε κατά την άποψή τους την ένωση μας μετά της μητρός Ελλάδος, με αποτέλεσμα να δώσουν δικαίωμα στην Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη να εισβάλει στην Κύπρο και να καταλάβει το 38% του εδάφους μας, προσφυγοποιώντας 200 χιλιάδες Ελληνοκύπριους από τα σπίτια και τις εστίες τους, σκοτώνοντας, βιάζοντας και εξαφανίζοντας.

Είναι αλήθεια ακόμα ότι Ελλάδα και Βρετανία που επίσης ήταν εγγυήτριες δυνάμεις, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα αυτό σε βάρος του Κυπριακού λαού.

Από τότε έχουν περάσει σαράντα δύο χρόνια, με την κατοχική δύναμη να έχει εγκαταστήσει στην κατεχόμενη Κύπρο χιλιάδες εποίκους, να έχει κατασκευάσει αγωγό μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο και να αναπτύσσει σταδιακά διάφορες περιοχές τις οποίες φυσικά αρνείται να επιστρέψει σε περίπτωση λύσης.

Είναι βεβαίως αλήθεια για να μην αρχίσουν ορισμένοι να επαναστατούν, ότι όλα αυτά είναι προϊόντα παρανομίας, όμως πέστε μου ποιος και πώς αντέδρασε σε αυτά, ή αν η Τουρκία πλήρωσε οποιοδήποτε τίμημα για τις παρανομίες και τα εγκλήματα που διέπραξε μέχρι σήμερα στην Κύπρο;

Με όλα αυτά λοιπόν αυτοί που επιχαίρουν για το ναυάγιο των συνομιλιών, τι προτείνουν να κάνουμε τώρα που επιβεβαιώθηκε το σενάριο της αποτυχίας, δεδομένου ότι τα χρόνια περνούν και η διχοτόμηση της Κύπρου εδραιώνεται; Μήπως είναι ευχαριστημένοι με αυτήν; Γιατί εμείς δεν είμαστε, απλά γιατί πρόκειται για την πατρίδα μας.

Δηλαδή και πατρίδα σας ρεεεεεε!!!

 

 

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ