16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

“Τα είπαν” σήμερα Πάφος και Αλεξάνδρεια (pics)

Σειρά αποφάσεων για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Πάφου και Αλεξάνδρειας έλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Κυβερνήτης της Αιγυπτιακής ιστορικής πόλης Abdel-Aziz Konsowa. 

Στο πλαίσιο συνάντησαν που είχαν το πρωί ενόψει της αποψινής  Β’ Τελετής Αδελφοποίησης, οι κ. Φαίδωνος και Konsowa αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση μιας «Ημέρας Πάφου» στην Αλεξάνδρεια τον επόμενο Οκτώβριο και μιας αντίστοιχης «Ημέρας Αλεξάνδρειας» στην Πάφο την άνοιξη του 2019.

Αποφάσισαν επίσης την από κοινού προώθηση του θέματος της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων, τη συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, τη θεσμοθέτηση μαθητικών ανταλλαγών και τη στενή συνεργασία σε θέματα Εκπαίδευσης και Καινοτομίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χρίστο Μακαρίου, Δημοτικούς Συμβούλους και αρμόδιους λειτουργούς, ξενάγησε την αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης πόλης στο πρόσφατα ανακαινισμένο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης. 

Η Β’ Τελετή Αδελφοποίησης Πάφου-Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6.30, στον Πολυχώρο «Αττικόν». Η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλία των γνωστών καλλιτεχνών Δέσποινας Ολυμπίου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου, διανθισμένη με απαγγελίες ποιημάτων του μεγάλου Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη και ανοιχτή δεξίωση για το κοινό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ