24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τα είπαν για την Μαρίνα ΕΒΕ και Υφυπουργείο Τουρισμού

Το θέμα της διαδικασίας προκήρυξης του διαγωνισμού για τη μαρίνα καθώς και για το κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα του ΕΒΕ Πάφου με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού Θεοφάνη Τρύφωνος και υπηρεσιακούς του Υφυπουργείου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε πως η διαδικασία την οποία πρότεινε ο Γενικός Ελεγκτής και υιοθέτησε το Υφυπουργείο Τουρισμού καθυστερεί περίπου κατά ένα χρόνο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης και στην παρουσία των βουλευτών της επαρχίας,

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έλαβαν διαβεβαίωση από τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού ότι το αργότερο περίπου μέχρι τις 10 του Μάρτη θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μαρίνα και του κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Πρόσθεσε πως αναμένεται ότι ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για να υποβληθούν προσφορές για περίπου ένα μήνα. Στη συνέχεια, είπε, θα χρειάζεται περίπου ενάμιση μήνας για την αξιολόγηση των προσφορών και περίπου έξι μήνες για να μπορέσει ο προσφοροδότης να υποβάλει την μελέτη του.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως στη συνέχεια ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσει η δεύτερη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τη μαρίνα και το κέντρο υποδομής κρουαζιερόπλοιων.

Επεσήμανε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας θα μπορεί να γίνει περί το τέλος του 2021 αφού δηλαδή προηγηθούν οι δύο ενδιάμεσες μελέτες.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Δημητριάδης, η διαδικασία την οποία πρότεινε ο Γενικός Ελεγκτής και υιοθέτησε το Υφυπουργείο Τουρισμού μας καθυστερεί περίπου κατά ένα χρόνο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ