29.9 C
Paphos
Sunday, July 21, 2024

Συνέντευξη Παναγιώτη Α. Βορκά: “Μοναδικός μου στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η αγνή και ανιδιοτελής προσφορά προς την πόλη μας”

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος;

Για μένα δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, μανιώδης επιδίωξη ή ανάγκη η εκλογή. Μοναδικός στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η αγνή και ανιδιοτελής προσφορά προς την πόλη μας και τους δημότες της και επιπλέον γιατί σε αυτή την πόλη ζει η οικογένειά μου και μεγαλώνουν τα παιδιά μου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού Δημοτικού Συμβούλου κατά τη γνώμη σας;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ήθος πάνω από όλα. Όταν πορεύεσαι με ήθος τότε εξ ορισμού αυτό συνοδεύεται και από ειλικρίνεια, εντιμότητα, σεβασμό προς τους πολίτες και αυθεντική αγάπη για την πόλη μας.

Ακούμε σήμερα τους πολίτες να έχουν διάφορα παράπονα με τα κόμματα. Διεκδικείτε εκλογή κάτω από ένα κομματικό συνδυασμό. Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν το δικό σας κόμμα;

Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος έχει κουραστεί με τα κόμματα και τα μικροπολιτικά παιχνίδια που ο πολίτης αντιλαμβάνεται πως γίνονται. Τα κόμματα θα έπρεπε να λειτουργούν ως όργανα δημοκρατίας και δεξαμενές παραγωγής πολιτικής για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και μόνο. Δυστυχώς, και το λέω με λύπη, βρισκόμαστε μακριά από αυτό τον ευσεβή πόθο. Πέρα από τα κόμματα, στην ΕΔΕΚ όπως και στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχουν τα πρόσωπα, ενεργά με ποιότητα και όρεξη για προσφορά. Στην περίπτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τέτοια πρόσωπα πρέπει να επικεντρωθεί ο πολίτης.

Ποια έργα υποδομής νομίζεις ότι χρειάζεται σήμερα η Πάφος; Ποιες είναι οι δικές σας νέες προτάσεις;

Θα μπορούσα να καταθέσω διάφορα σε σχέση με το τι μπορεί να γίνει. Αντιλαμβάνομαι επίσης πως στα πλαίσια της προεκλογικής θα ακουστούν και πολλές προτάσεις, άλλες αιτιολογημένες και άλλες λιγότερο αιτιολογημένες, σε σχέση με τα τόσα που μπορούν να γίνουν στο δήμο. Θεωρώντας λοιπόν ότι οι ιδέες είναι εκεί και κατατίθενται από όλους,  η πρόταση η δική μου για την επόμενη μέρα των Δημοτικών εκλογών είναι μία και συγκεκριμένη, το έργο της δημοτικής αρχής  να είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με σύνεση, συναίνεση και συλλογικότητα. Αδιασάλευτος στόχος πρέπει να είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του δημότη.

Θα μπορέσουμε μέσω του ΠΑΦΟΣ 2017 να δημιουργήσουμε πολιτιστική κουλτούρα για τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας; Μα αυτό ακριβώς είναι και το στοίχημα με το ΠΑΦΟΣ 2017. Η επιτυχής ανάληψη του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας, μαζί και με τις υποδομές που δημιουργούνται και τις δράσεις που προγραμματίζονται,  θα πρέπει να λειτουργήσουν ως θεμέλια πάνω στα οποία να κτίσουμε. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη που μας αφήνει το ΠΑΦΟΣ 2017, από εκεί και πέρα εξαρτάται από μας.

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση που την θέλετε  να οδηγείται μέσα από την επικείμενη αναδιάρθρωσή της;

Ελπίζω σε εκσυγχρονισμό και απλούστευση διαδικασιών και δομών που θα έχουν πραγματικό όφελος στον πολίτη. Δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι επισημάνσεις χρειάζεται και πράξη, πάντα με ευλαβική στοχοπροσήλωση στο συμφέρον του δημότη.

Πως ονειρεύεστε την Πάφο του αύριο;

Ελπίζω η πόλη μας να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική προς τους πολίτες της, με υποδομές και δομές που να επιτρέπουν στους νέους και τις επόμενες γενιές να κτίζουν για το μέλλον.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Γιατί πολύ απλά ζητώ από τον κάθε δημότη, διαμέσου της ψήφου του, να μου δώσει την ευκαιρία να υπηρετήσω τον δήμο και τους πολίτες με ανιδιοτέλεια, όρεξη και αυθεντικό ενδιαφέρον για την πόλη μας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ