Την πλούσια ιστορία της Πάφου, τον διαχρονικό διαπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και το όραμα της Τοπικής Αρχής για τα χρόνια που ακολουθούν, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο με τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.
Μιλώντας στη συνάντηση, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Πάφου στην κεφαλαιοποίηση των γνώσεων και εμπειριών που θα αφήσει ως παρακαταθήκη στην πόλη η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τόνισε την αποφασιστικότητα της Τοπικής Αρχής να αξιοποιήσει τα μεγάλα αυτά πλεονεκτήματα για να αναπτύξει την πολιτιστική της παραγωγή και να προωθήσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στον ευαίσθητο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, διαδραματίζοντας το φυσικό της ρόλο ως γέφυρα Δύσης και Ανατολής.
Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου παρέθεσε γεύμα προς τιμή των μελών της Επιτροπής, ενώ νωρίς το απόγευμα συνόδευσε τους ευρωπαίους βουλευτές σε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο της πόλης μας.
Κατά της επίσκεψή τους στην Πάφο, τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου συνοδεύσαν οι Κύπριοι συνάδελφοί τους Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης, καθώς και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής.