22.9 C
Paphos
Sunday, April 14, 2024

Το Γκαίτε έρχεται στην Πάφο

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου θα προσφέρει από το Σεπτέμβρη 2018 μαθήματα Γερμανικών για όλα τα επίπεδα και στην Πάφο. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να μάθουν Γερμανικά σε ένα αναγνωρισμένο ψηλό επίπεδο.

Μετά την σχολική μεταρρύθμιση οι μαθητές έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να μάθουν γερμανικά στο σχολείο. Πολλοί όμως είναι οι λόγοι που θα έπρεπε να μάθουν αυτή τη γλώσσα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

H γερμανική γλώσσα είναι μία από τις δέκα πιο ομιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως. Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη μιλούν γερμανικά, γεγονός που τους κατατάσσει στην μεγαλύτερη γλωσσική ομάδα της Ευρώπης. Η Γερμανία θεωρείται οικονομικά και πολιτικά μια από τις πιο σταθερές χώρες και διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο εξαιρετικών πανεπιστημίων και σχολών που προσφέρουν ευρέως αναγνωρισμένα διπλώματα και τίτλους. Είναι επίσης πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δίδακτρα στα κρατικά γερμανικά πανεπιστήμια.

Η Γερμανία χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών στη Γερμανία. Και τέλος, οι αριθμοί των Γερμανών τουριστών στην Κύπρο αυξάνονται και με πάνω από 188.000 το 2017, αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη τουριστική ομάδα μετά τους Άγγλους, τους Ρώσους και τους Ισραηλινούς.

« Η υποτροφία που πήρα από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, DAAD, για να σπουδάσω Οικονομικά στην Πρώην Δυτική Γερμανία ήταν ένα σημείο καμπής στη ζωή μου» αναφέρει ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, τέως Γενικός Διευθυντής σε διάφορα υπουργεία και νυν δήμαρχος Κυθρέας. « ‘Αρχισα τις σπουδές μου σε ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα πανεπιστήμια της χώρας, στο Φράιμπουργκ. Οι σπουδές μου στη Γερμανία σίγουρα με επηρέασαν, διεύρυναν τους ορίζοντες και τα ενδιαφέροντα μου και κατέστησαν δυνατή την επαγγελματική μου ανέλιξη. Αυτά τα πέντε χρόνια σπουδών σ`αυτή τη χώρα ήταν ίσως η πιο όμορφη και σημαντική περίοδος της ζωής μου!»

 « Χαίρομαι πολύ που είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο της Γερμανίας, και ταυτόχρονα νοιώθω περήφανος που είμαι απόφοιτος του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Οικονομικών στο Βερολίνο, στο οποίο γνώρισα και πολλούς καλούς φίλους.»  αναφέρει ο Κίκης Καζαμίας, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό.

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, εκτός από τα υφιστάμενα μαθήματα στη Λευκωσία, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε μαθήματα γερμανικών και στην Πάφο», λέει η Κάριν Βάργκα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου. «Είχαμε την ιδέα να έρθουμε εδώ πέρυσι, όταν η Πάφος ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η απόσταση από την Πάφο στη Λευκωσία είναι απλά πάρα πολύ μεγάλη για να μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε ένα γλωσσικό τμήμα εκμάθησης γερμανικών δύο φορές την εβδομάδα. Τώρα μπορέσαμε να νοικιάσουμε αίθουσες διδασκαλίας σε ένα κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο κτίριο στην Πάφο και από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες ».

Η εγγραφή για τα μαθήματα γερμανικών στην Πάφο είναι δυνατή διαδικτυακά από τις 10 Ιουλίου 2018 στην ιστοσελίδα www.goethe.de/cyprus/paphos Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 22 674608 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ

είναι παγκόσμια το ενεργό πολιτιστικό ινστιτούτο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι υπεύθυνο για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και τη διατήρηση της διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας. Προσφέρει μαθήματα γερμανικής γλώσσας και γερμανικές εξετάσεις σε περισσότερες από 90 χώρες.

Από τις 15.9.2018 θα λειτουργήσει και στην Πάφο στην οδό Μπουμπουλίνας 16, 8016 Πάφος.

Για τον Δρ. Πέτρο Καρεκλά, δήμαρχο Κυθρέας και τέως γενικό διευθυντή σε διάφορα υπουργεία, τα φοιτητικά χρόνια στη Γερμανία αποτέλεσαν σημείο καμπής στη ζωή του.

Κάριν Βάργκα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ