Στην Πάφο η τελετή απονομής των βραβείων του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 

Στην Πάφο φιλοξενείται φέτος η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Ειρήνη και Συνεργασία», ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους στο είδος του.

Την οργάνωση της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’, έχει αναλάβει ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Διεθνής αυτός μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Εμπνευστής και θεσμικός οργανωτής είναι ο Ισπανικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Ειρήνη και Συνεργασία», αντιπροσωπεία του οποίου θα βρίσκεται στην Πάφο για τους σκοπούς της εκδήλωσης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Οργανισμού Χοακίν Αντούνια.

Στον φετινό διαγωνισμό, που είχε ως θέμα  «Γαλαξίας Ειρήνης: Διάστημα, κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας», συμμετείχαν και διακρίθηκαν και αρκετοί μαθητές από σχολεία της Κύπρου.