Στην Πάφο η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Πάφου και συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος  πραγματοποίησε σήμερα η νέα Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Judith Gail Garber.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε την κ  Garber για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Τοπική Αρχή στον διεθνή χώρο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του θεσμού των αδελφοποιήσεων και της διπλωματίας των πόλεων, προς όφελος της ειρήνης και της ευημερίας των χωρών και των λαών της ταραγμένης περιοχής.

Ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε επίσης την Πρέσβειρα των ΗΠΑ σχετικά με τον στόχο του Δήμου για μετατροπή της Πάφου  σε έξυπνη πόλη και την προώθηση της καινοτομίας ως τρίτου πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της Πάφου, καθώς και για τα νέα έργα υποδομής που εκτελεί ο Δήμος.

Από την πλευρά της, η κ. Garber χαρακτήρισε ως έξυπνη και εποικοδομητική την πολιτική του Δήμου Πάφου στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ενώ Δήμαρχος και Πρέσβειρα αντάλλαξαν επίσης απόψεις για θέματα εκπαίδευσης, οικονομίας και τουρισμού.