26.7 C
Paphos
Tuesday, June 25, 2024

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού – Στην Πάφο οι MINUS ONE!

Με λογοτεχνικές συναντήσεις εν Πάφω αρχίζει ο πολιτιστικός Ιούνιος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 στο πλαίσιο του προγράμματος Περί Πόλεως. ‘Ενας ιστοπλοικός αγώνας γύρω από το νησί της Γερόνησου, μια μεγάλη γιορτή για τους εθελοντές του Οργανισμού με τους MINUS ONE, θέατρο με ένα ‘Αλμπουμ Ιστορίες, η σκηνή που ταξιδεύει με μουσικές του κόσμου και θερινό εργαστήριο για φοιτητές αρχιτεκτονικής συνθέτουν τον μήνα Ιούνιο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, 19:00

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πέρι Πόλεως – Λογοτεχνικές Συναντήσεις εν Πάφω : Aγγελική Σμυρλή

Μια θεματική ενότητα του έργου «Περί Πόλεως» που περιλαμβάνει παρουσιάσεις λογοτεχνών και λογοτεχνικών έργων με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στην Πάφο.

Η Πάφος μέσα από το λογοτεχνικό έργο της Αγγελικής Σμυρλή από τους Γιώργο Χατζηκωστή και Ουρανία Ζαχαρίου

Η Ενότητα «Λογοτεχνικές Συναντήσεις εν Πάφω» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου».

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πέμπτη, 2  Ιουνίου  2016, Άγιος Γεώργιος Πέγειας, 12:00,

Γύρω από το νησί

Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας γύρω από το νησί της Γερόνησου, γνωστό ως ιερό νησί, ο οποίος αναδεικνύει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Διοργάνωση:Yeronisos Celebration, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου NY.

Πληροφορίες: 96677056

 

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, Έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, 19:00

Πάφος με Πάθος!

Οι Εθελοντές του Πάφος2017 προσκαλούνται σε μια συνάντηση-γιορτή για την Πάφο του 2017 με πάθος, μουσική και χορό παρέα με τους MINUS ONE. Μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση της Ευρώπης.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη, 7 Ιουνίου  2016, Έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, 20:30

Ένα Αλμπούμ ιστορίες

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 παρουσιάζει τη θεατρική προσαρμογή του βραβευμένου “Αλμπούμ” του Αντώνη Γεωργίου.  Ένα άλμπουμ από φωτογραφίες μέσα από το οποίο αναδύονται, ζωντανεύουν και μπλέκονται άνθρωποι, ηλικίες, εποχές και ιστορίες που θυμίζουν ιστορίες που έχουμε ακούσει, διαβάσει ή βιώσει από τις δικές μας οικογένειες ή τους δικούς μας φίλους.

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Διδασκαλία/Μουσικός επί Σκηνής: Βίκυ Αναστασίου

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρονίκου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Μυρτώ Κουγιάλη, Πάνος Μακρής, Λένια Σορόκου

Είσοδος Ελεύθερη

 

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, Δημοτική Παραλία Γεροσκήπου, 17:30

Sunset Fests 

Η ΠΠΕ Πάφος2017 εγκαινιάζει μια σειρά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε παραλίες με επίκεντρο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή οικογενειών και παιδιών. Γεφυρώνοντας διαφορετικές ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανοτήτων, κτίζουμε κάστρα στην αμμουδιά και συμμετέχουμε σε προγράμματα κίνησης και χορού.

Συμμετέχουν: Ladies Circle και Dance Culture Pafos

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, Μόλος Κάτω Πάφου, 20:30

Η Σκηνή που Ταξιδεύει – Les Evades (Οι Δραπέτες)

LES EVADES2

Η Σκηνή που ταξιδεύει μεταφέρει μια πολύ “διαφορετική” μουσική ομάδα. Η ομάδα Charentaises de Luxe δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, αλλά δημιουργεί ένα σύμπαν από ήχο, θέατρο, σάτιρα και ποίηση που παίζει, δρα και αντιδρά με το κοινό.

Μια συνεργασία με το Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 28 Ιουνίου, Πλατεία Κάστρου, 20:30

Η Σκηνή που Ταξιδεύει – Maykel Blanco

Η Σκηνή που Ταξιδεύει  φιλοξενεί τον καταπληκτικό  MAYKEL BLANCO από την Κούβα, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της Κουβανικής μουσικής. Παρουσιάζεται κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και Αμερικής,  έχει κυκλοφορήσει 8 cds και έχει αποσπάσει μαζί με την πολυμελή του ομάδα πολλά  παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, 19:00

Πέρι Πόλεως – Λογοτεχνικές Συναντήσεις εν Πάφω : Βάντα Οικονόμου

Στη θεματική ενότητα του έργου «Περί Πόλεως» που περιλαμβάνει παρουσιάσεις λογοτεχνών και λογοτεχνικών έργων με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στην Πάφο θα παρουσιαστεί η οικογένεια Οικονόμου μέσα από το βιβλίο «Στο ουράνιο τόξο της τέχνης και της ζωής – στην Αυλή των Οικονόμου της Βάντας Οικονόμου.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τετάρτη 29 Ιουνίου – Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Ανακαλύψεις – Αποκαλύψεις – Ανακτήσεις

Θερινό Εργαστήριο – Φοιτητών & Νέων Αρχιτεκτόνων Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει την διοργάνωση του Θερινού Εργαστηρίου Φοιτητών και Νέων Αρχιτεκτόνων το οποίο επικεντρώνεται στην πόλη της Πάφου και έχει ως βασικό αντικείμενο, στο πλαίσιο του ρόλου της αρχιτεκτονικής για μία Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την ανάγνωση, αποκάλυψη και ανάδειξη των εμφανών, αλλά κυρίως των κρυμμένων και περιθωριακών και παραγνωρισμένων σημείων της πόλης της Πάφου. Την Επιστημονική Ευθύνη, Επίβλεψη του Εργαστηρίου έχει η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017.

Επιστημονική Επιμέλεια: Σόλων Ξενόπουλος, Δημήτρης Αντωνίου, Γιάννης Κουτσόλαμπρος

 

Τελική ημερομηνία αποστολής της αίτησης συμμετοχής: 17 Ιουνίου / Πληροφορίες: www.architeture.org.cy, [email protected], 22 672887

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ