Σε διαπραγμάτευση ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς με την Αρχή Λιμένων για το χερσαίο χώρο του λιμανιού στο Λατσί 

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή κάλεσε την Αρχή Λιμένων να επιβάλει την τάξη σε ό,τι αφορά τον χερσαίο χώρο του λιμανιού του Λατσιού.

Θα πρέπει, ανέφερε ο κ. Παπαχριστοφή,” να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ποια είναι τα όρια τόσο των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και των ψαράδων“.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς είπε στο ΚΥΠΕ πως ο Δήμος βρίσκεται ήδη  σε διαπραγμάτευση με την Αρχή Λιμένων ώστε να τους παραχωρηθεί ο χερσαίος χώρος  και να επιβάλει η Τοπική αρχή σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων τάξη στην αταξία, όπως παραδέχτηκε που υπάρχει σήμερα

Μας έχουν ζητήσει να παρουσιάσουμε συνέχισε, το τι μας κοστίζει ο χερσαίος χώρος ως πολεοδομικό έργο που είναι, σημειώνοντας πως η Τοπική αρχή πληρώνει κάποια λειτουργικά έξοδα όπως είναι ο φωτισμός , η καθαριότητα και οι χώροι υγιεινής.

Ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε, πως η γενική αναρχία που υπάρχει στην περιοχή θα πρέπει να τερματιστεί, αφού όπως επεσήμανε, θα πρέπει να υπάρχει χώρος και για τους επισκέπτες του λιμανιού.

Ταυτόχρονα κάλεσε την Αρχή Λιμένων να προχωρήσει τάχιστα στους σχεδιασμούς της για επέκταση των χώρων ελλιμενισμού σκαφών στο λιμανάκι του Λατσιού αλλά και να ικανοποιήσει το αίτημα των παραγόντων της περιοχής για δημιουργία προβλήτας προκειμένου να προσεγγίζουν και να δένουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια.