spot_img
spot_img
26.9 C
Paphos
Friday, September 24, 2021

ΠΑΦΟΣ: Πυρ ομαδόν κατά Φαίδωνα για την καθυστέρηση των έργων

   

Δριμεία επίθεση κατά του Δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος εξαπολύουν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι κάνοντας λόγο για έλλειψη προγραμματισμού στην ολοκλήρωση των έργων και για επιπόλαιη διεξαγωγή εργασιών.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου Εύρος Λοϊζίδης, Βάσος Δημητρίου, Μιχάλης Χατζημιτσής και Αντρέας Χρυσάνθου με κοινή τους ανακοίνωση σχετικά με τα υπο εκτέλεση έργα στη Δημαρχούμενη περιοχή δηλώνουν τα ακόλουθα δεν παραλείπουν να προειδοποιήσουν με τη λήψη δυναμικών μέτρων αν ο Δήμαρχος δεν καλέσει ευρεία σύσκεψη για πλήρη ενημέρωση του σώματος.

   

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση των τεσσάρων:

  1. Η εκτέλεση των έργων συνεχίζει να γίνεται χωρίς τον απαραίτητο προγραμματισμό. Χωρίς να ακολουθείται πρόγραμμα εργασιών με χρονοδιαγράμματα είναι ωσάν να κυβερνάται καράβι χωρίς πυξίδα και καπετάνιο. Είναι γι’ αυτό που όλα τα έργα έχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
  2. Για τις διάφορες εκδηλώσεις του ‘’ΠΑΦΟΣ 2017’’ αναζητούνται άλλοι χώροι από αυτούς που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να γίνουν και αυτό δίνει τη χειρότερη εικόνα στους επισκέπτες της πόλης μας που έρχονται να τις παρακολουθήσουν.
  3. Η κατάσταση που συνεχίζει να υπάρχει στο εμπορικό ιστορικό κέντρο είναι απαράδεκτη. Αρκετές ημιτελείς εργασίες δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.
  4. Ο επιπόλαιος και χωρίς προγραμματισμό τρόπος διεξαγωγής των εργασιών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να επισκεφθεί κάποιος το εμπορικό μας κέντρο. Η διακίνηση των οχημάτων γύρω από το εμπορικό κέντρο είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την τρομερή ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Αποτέλεσμα τούτου οι επισκέπτες μένουν μακριά και οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόγνωση. Βλέπουν ότι όπως και το 2016 ούτε και το 2017 θα έχουν μεροκάματο. Έστω και εαν ο Δήμαρχος άλλα τους υποσχόταν προεκλογικά και άλλα συνεχίζει να τους υπόσχεται ακόμα.
  5. Μπάζα από οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξέλεγκτα σε διάφορους χώρους και ειδικά σε χώρους στάθμευσης οχημάτων που δημιουργούν ακαλαίσθητη εικόνα αλλά και καταλαμβάνουν αρκετό χώρο.
  6. Οι καταστηματάρχες εντός της Δημοτικής Αγοράς είχαν προγραμματίσει να αρχίσουν να εργάζονται εντός Μαϊου 2017. Η διαπίστωση μας μετά την πρόσφατη επίσκεψη μας, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Η πιο πιθανή ημερομηνία παράδοσης αυτού του έργου θα είναι εντός του 2018.
  7. Έχουμε παρατηρήσει αρκετές κακοτεχνίες για τις οποίες θα κληθεί ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώσει για την αποκατάσταση τους σε λίγα χρόνια.
  8. Με την επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Πάφου με ημερομηνία 09 Μαρτίου 2017 και την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής των Δημοτικών ομάδων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ, ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ζητήσαμε άμεση σύγκληση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν τα υπο ανάπλαση έργα.
Η ταχύτητα σκοτώνει

Ζητήσαμε την παρουσία των εργοληπτών, των μελετητών των έργων και των επιβλέποντων μηχανικών για να μας ενημερώσουν σφαιρικά και να απαντήσουν στα ερωτήματα μας. Ο κύριος Δήμαρχος δεν έχει ορίσει ακόμα μια τέτοια συνάντηση και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα. Εμείς θα επιμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα πρέπει να γίνει άμεσα διαφορετικά θα λάβουμε δραστικά μέτρα και θα καταγγείλουμε αυτή τη συμπεριφορά σε όλα τα αρμόδια τμήματα του κράτους.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Απαιτούμε ενημέρωση για θέματα που αφορούν το οικονομικό σκέλος με το ύψος των έξτρα εργασιών που απαιτούν οι εργολάβοι, τις οδηγίες που δίνονταν ανεξέλεγκτα προς τους εργολάβους κατά την προεκλογική περίοδο και τις οδηγίες που δόθηκαν για αλλαγές χωρίς την έγκριση της Κ.Ε.Α.Α.

Τέλος, ζητείται ενημέρωση κατά πόσον δόθηκαν ή όχι απαντήσεις προς τον Γενικό Ελεγκτή στα γραπτά ερωτήματα των συναδέλφων Ευριπίδη Λοϊζίδη και Βάσου Δημητρίου ημερομηνίων 11,13,15 Δεκεμβρίου 2016.

Ευριπίδης Λοϊζίδης

Βάσος Δημητρίου

Μιχάλης Χατζημιτσής

Αντρέας Χρυσάνθου

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img