ΠΥΡΚΑΓΙΑ Π. ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ: Έτρεχε στους δρόμους να σωθεί ο κόσμος- Κινδύνευσαν σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό πλήρη έλεγχο  τέθηκε στις 04:00 δασική πυρκαγιά στον Κατασκηνωτικό Χώρο «Δασούδι της Πόλης Χρυσοχούς»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σήμερα  Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, στις 00:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εκβολές του ποταμού Πόλης Χρυσοχούς, δίπλα από τον κατασκηνωτικό χώρο Δασούδι της Πόλης Χρυσοχούς.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε στην άκρη του ποταμού και επεκτάθηκε εντός της κοίτης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 04:00 το πρωί αφού έκαψε τέσσερα δεκάρια με πυκνούς καλαμιώνες, ευκαλύπτους, ακακίες και άλλη άγρια βλάστηση.

Από την πυρκαγιά απειλήθηκε σοβαρά ο κατασκηνωτικός χώρος, ο οποίος εκκενώθηκε έγκαιρα από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Επίσης, απειλήθηκαν δύο κατοικίες που διασώθηκαν χάριν στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 40 άνδρες πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 3 προωθητές γης, καθώς και έξι πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών ο οποίος ήταν παρών στον χώρο του επεισοδίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία και το Τμήμα Δασών.