16.9 C
Paphos
Monday, March 25, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νεα θανάσιμη μόδα- Μαθητές στην Πάφο σταματάνε την οξυγόνωση του εγκεφάλου τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα σε γονείς μαθητών Γυμνασίων της Πάφου από την νέα θανάσιμη “μόδα” που κυκλοφορεί στα σχολεία όπως αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σήμερα το PafosPress.com παρουσιάζοντας μάλιστα σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε για 24 ώρες στο διαδίκτυο.

Από την νέα “μόδα” μάλιστα όπως πληροφορούμαστε ήδη δυο ανήλικοι μαθητές (αγόρι και κορίτσι 13 ετών) χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού χρησιμοποιώντας τη θανάσιμη αυτή μέθοδο διακοπής της οξυγόνωσης του εγκεφάλου τους χάνουν τις αισθήσεις του κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν και να τραυματιστούν ακόμη και στο κεφάλι.

Viral το Video;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως μπορείτε να δείτε στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ βίντεο που το PafosPress.com εξασφάλισε η νέα αυτή πρακτική κυκλοφορεί ήδη ανάμεσα στους μαθητές ενώ στην περίπτωση του βίντεο που πιο κάτω σας παρουσιάζουμε γίνεται μάλιστα μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας με τον καθηγητή απεγνωσμένα να προσπαθεί να σταματήσει την όλη διαδικασία.

Οι μαθητές όχι μόνο δεν σταματάνε αλλά συνεχίζουν απτόητοι τη θανάσιμη αυτή πρακτική ενώ κάποιοι άλλοι τραβάνε βίντεο με το κινητό τους και κάποιοι δυστυχώς σκάνε στα γέλια.

Το βίντεο αυτό (υπάρχουν και άλλα πολλά) κυκλοφορεί ήδη από κινητό σε κινητό ενώ έχει δημοσιευθεί και ως story (για 24 ώρες) στη δημοφιλή ανάμεσα στους μαθητές πλατφόρμα Instagram.

Ανησυχούν οι γονείς

Γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας κάνουν αναφορά για νέα “μόδα” η οποία διαδίδεται με αστραπιαίους ρυθμούς ανάμεσα στους μαθητές κάτι για το οποίο όπως μπορείτε να δείτε είναι ενήμεροι και οι καθηγητές τους αφού σε κάποιες περιπτώσεις συνέβη μπροστά τους αλλά και στα έντρομα μάτια των υπολοιπων παιδιών.

Γνωρίζει το Υπουργείο και η Αστυνομία;

Το θέμα μόνο αστείο δεν είναι αφού ήδη γονείς που επικοινώνησαν με το PafosPress.com μας ανέφεραν ότι ενήμερη είναι ήδη η Αστυνομία αλλά και το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα στις περιπτώσεις νοσηλείας των δυο παιδιών, από διαφορετικά Γυμνάσια της Πάφου (τα ονόματα του μαθητή και της μαθήτριας τα γνωρίζουμε καθώς και τα σχολεία αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιούμε) τόσο η Αστυνομία όσο και η Διεύθυνση του Σχολείου αλλά και το Υπουργείο ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση αλλά και την πορεία της υγείας τους.

Τι μπορεί να συμβεί μετά από ένα τέτοιο περιστατικό;

Η σοβαρότητα μάλιστα των συνεπειών από μια τέτοια λιποθυμία, ένεκα μη επαρκούς οξυγόνωσης του εγκεφάλου, όπως ανέφερε ειδικός γιατρός στο PafosPress.com είναι ότι ο ασθενής μετά από ένα τέτοιο συμβάν δύναται να παρουσιάσει σωματικά προβλήματα, όπως παράλυση και αδυναμία, διαταραχή του λόγου και μειωμένη ικανότητα αναγνώρισης λόγου.

Μπορεί επίσης να παρουσιαστούν βλάβες στις αισθήσεις και αλλαγές στις εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως στην επεξεργασία των σκέψεων, των συναισθημάτων και της μνήμης.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί με μαθητή να χάνει τις αισθήσεις του μέσα στην τάξη και συμμαθητές του να βοηθάνε στη διαδικασία. Ακούγονται οι φωνές του καθηγητή ο οποίος τους καλεί να σταματήσουν απειλώντας τους με αποβολή ενώ κάποιοι παρευρισκόμενοι μαθητές τραβάνε βίντεο και κάποιοι απλά θεωρούν αυτό που βλέπουν αστεί.

Το αρχικό βίντεο το λάβαμε δίχως να είναι καλυμμένα τα πρόσωπα και με τον λογαριασμό ανάρτησής να είναι ευδιάκριτος αλλά το θαμπώσαμε για προστασία των ίδιων των εμπλεκομένων παιδιών. 

Προσοχή, υπάρχουν εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ