17.9 C
Paphos
Sunday, March 24, 2024

Πολλά να κάνεις και να δεις στην Πάφο και αυτή την εβδομάδα

Moving Screens 2017

Κινηματογράφος 

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 δημιουργεί ένα δίκτυο προβολών σε πλατείες κοινοτήτων της Πάφου αναβιώνοντας τον περιοδεύοντα κινηματογράφο και τη γοητεία του ανοιχτού, θερινού σινεμά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιχειρηματικός Εταίρος: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Είσοδος ελεύθερη

 

Η Γυναίκα της Ζωής μου  (La Prima Cosa Bella)  Ιταλία  2010,  125΄

8/8 Στρουμπί, Αρόδες 10/8, Τίμη 12/8   20:30

Μια ρομαντική κομεντί από την επαρχιακή Ιταλία το 1971,  που μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από την εξαιρετική σκηνοθεσία του Paolo Virzì, κερδίζοντας δεκάδες βραβεία και μια υποψηφιότητα για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα Όσκαρ.

Η Άννα, μια όμορφη μητέρα δύο μικρών παιδιών  αγωνίζεται με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τη μικρή οικογένειά της μετά την κατάρρευση του γάμου της. Χωρίς επάγγελμα είναι απελπισμένη να βρει δουλειά και νέο σπίτι. Παρά τις δύσκολες στιγμές, η Άννα διδάσκει με θάρρος τα παιδιά της να αγκαλιάζουν τις μικρές χαρές της ζωής και δεν χάνει ποτέ το πάθος και την αισιόδοξη φύση  της , ακόμα κι όταν ο αγαπημένος της γιος την απορρίπτει.

Σενάριο: Francesco Bruni, Francesco Piccolo, Paolo Virzì

Σκηνοθεσία: Paolo Virzì

Ηθοποιοί:

Stefania Sandrelli, Valerio Mastandrea, Micaela Ramazzotti, Marco Messeri, Sergio Albelli, Claudia Pandolfi, Fabrizia Sacchi κ.α.

Στην Ιταλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017,  20:30

Μουσείο του Τίποτα (Μάα Παλαιόκαστρο)

Μουσική

Από τις Μυκήνες στην Πάφο

Η ανάδειξη ιστορικών χώρων  μέσα από δράσεις αποτελεί ένα από τους στόχους  του Ανοικτού  Εργοστασίου  Πολιτισμού. Στο μουσείο του Τίποτα, στην περιοχή Μάα-Παλαιόκαστρο διοργανώνεται συναυλία με μουσική που θα γραφτεί ειδικά για τον σκοπό αυτό από τον Κύπριο συνθέτη Σάββα Σάββα, ιστορώντας τον μυκηναϊκό αποικισμό στην Πάφο και υπογραμμίζοντας την ιστορικότητα του χώρου.

Με ένα πιάνο και μια διευρυμένη επιλογή κρουστών οργάνων (καμπάνες, ξυλόφωνο, τύμπανα κ.ά.), ο συνθέτης θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητες που του παρέχει ο χώρος λόγω της ιδιομορφίας της κατασκευής του.

Με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Οργανισμών Πάφος2017 και  Avantgarde.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

SeeFest – Σινεμά στην Παραλία

Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ

Κινηματογράφος

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 διοργανώνει το SeeFest – Σινεμά στην Παραλία και προσκαλεί ντόπιους, ξένους και επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τα άστρα και δίπλα στο κύμα. Το 2017 προτείνονται  4 ταινίες που συνδυάζουν βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις  και περιπέτειες συνδέοντας και δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνίας μέσω της μεγάλης δύναμης της 7ης τέχνης.

Χορηγός: ΟΠΑΠ

 

 

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, 20:30

Η Καλύτερη Στιγμή τους (Μ. Βρετανία. 2016, 117΄)

Στο Λονδίνο του 1940, η νεαρή Κάτριν προσλαμβάνεται ως σεναριογράφος μιας πατριωτικής ταινίας που ετοιμάζει το υπουργείο Πληροφοριών. Ξεκινώντας να γράψει μια πραγματική ιστορία γυναικείου ηρωισμού, καταλαβαίνει γρήγορα πως ο μύθος είναι πάντα γοητευτικότερος από τα γεγονότα, σε έναν αστείο όσο και συγκινητικό φόρο τιμής στη μυθοπλαστική δύναμη του σινεμά, στα κλισέ, τα τρικ και τα αληθινά ψέματά του.

Σενάριο: Gaby Chiappe, Lissa Evans

Σκηνοθεσία: Lone Scherfig

Ηθοποιοί: Jeremy Irons, Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Ellis Cole κ.α.

Στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τετάρτη 9 Αυγούστου και Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, 20:30

Πλατεία Κάστρου Πάφου

Χορός

The Red Hour

Πρόκειται για  κοινή παραγωγή των δύο Πολιτιστικών Πρωτευουσών κατά το 2017, Πάφος και Aarhus, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες και από τις δύο πόλεις. Η ιδέα και το δημιουργικό τμήμα του έργου ανήκουν στη Marie Brolin-Tani, ενώ τη χορογραφία υπογράφουν οι Melody Putu και Αλέξανδρος Μιχαήλ. Στην παραγωγή συμμετέχουν έξι χορευτές από την ομάδα χορού Black Box Dance Company από το Holstebro και τέσσερις ομότεχνοί τους από την Κύπρο. Τη μουσική σύνθεση και την επί σκηνής ζωντανή εκτέλεση αναλαμβάνει ο Gert Sørenssen. Την ευθύνη για τους φωτισμούς και τις σχετικές προβολές έχει η Καρολίνα Σπύρου.

Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Aarhus 2017.

Είσοδος ελεύθερη

 

9 Αυγούστου – 13 Αυγούστου 2017, 20:00

Akamas Project Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου

Κινηματογράφος

Νέο Χωριό 9/8, Δρούσια 10/8, Πάνω Αρόδες 11/8, Πέγεια 12/8, Κάθηκας 13/8

Στο πλαίσιο του Akamas Project της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, ενός σύνθετου προγράμματος προστασίας των φυσικών περιοχών και αειφόρου ανάπτυξης των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, διοργανώνεται Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου, το οποίο περιλαμβάνει βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες animation μικρού μήκους οικολογικού περιεχομένου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού,  για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Το φεστιβάλ οικολογικών ταινιών διοργανώνεται για πρώτη φορά στις κοινότητες του Ακάμα και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών, κατοίκους  και επισκέπτες του Ακάμα.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Φεγγάρια και Αστέρια

Σάββατο 12 Αυγούστου 20:30

Αρχαίο Ωδείο

Μουσική – Λογοτεχνία

Από την Οδύσσεια στον Κ.Π. Καβάφη με τον Γιώργο Κιμούλη

 

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 διοργανώνει μια μοναδική καλλιτεχνική βραδιά συνδυάζοντας μουσική και λογοτεχνία μαζί.

Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη από τον σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, συγκεντρώνει  τη νοσταλγία μιας χαμένης ανθρώπινης φωνής, επιτρέποντας στο συνθέτη  Θοδωρή Οικονόμου να τα πλησιάσει με τη μουσική του, και να φωτίσει τον άνθρωπο μέσα από πάθη και λάθη. Με το βλέμμα στραμμένο στην Οδύσσεια του Bob Wilson, τα φώτα χαμηλώνουν και η μουσική περιηγείται στο μύθο του Οδυσσέα, έτσι όπως τον ονειρεύτηκε ο Θοδωρής Οικονόμου. Οι όροι «Προορισμός» και «Οδυσσέας» λειτουργούν ως ερμηνευτικά κλειδιά για την καβαφική «Ιθάκη», με την οποία ξεκινά την απαγγελία του ο Γιώργος Κιμούλης, προτού δώσει ξανά τη σκυτάλη στη μουσική, προκειμένου να συνεχιστεί το ταξίδι.

Χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου

Χορηγός Φιλοξενίας: Thanos Hotels- Αλμύρα

Είσοδος: 20€ (κανονικό) & 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

 

 

Πληροφορίες / Γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017:

2693 2017, www.pafos2017.eu

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ