17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: “Ταύρος σε υαλοπωλείο” ο Φαίδωνος με τα τ/κ- Ποιούς πιάνει το κολάνι;

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η κατανομή τ/κ περιουσιών ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου, αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κάνοντας παράλληλα λόγο για εμπλοκή πρώην υπουργού, πρώην δημοτικού συμβούλου αλλά και συγγενικά πρόσωπα πολιτικού προσώπου που βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο. 


Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει με τις δηλώσεις του στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Δήμαρχος Πάφου,ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά περιπτώσεων οι οποίες διαμορφώνουν ένα σκηνικό ανεξέλεγκτων παρατυπιών-παρανομιών, σε σχέση με τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, από πλευράς Πολιτείας.
Συγκεκριμένα ο κ Φαίδωνος κάνει λόγο για ,μη πρόσφυγες-Παφίτες, οι οποίοι κρατούν τ/κ περιουσίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ είτε ως θέσμιοι ενοικιαστές πριν το 1974 είτε ως πρόσφυγες(για μερικούς μόνο μήνες) που κατάφεραν να εξασφαλίσουν με διάφορους τρόπους τ/κ περιουσίες στο κέντρο της πόλης.
Αναφέρθηκε σε:
  • πρώην υπουργό ο οποίος φέρεται να κατέχει τ/κ περιουσία ο οποίος στην κατοχή του έχει επίσης ουκ ολίγα περιουσιακά στοιχεία και δεν είχε κανένα δικαίωμα καθώς δεν είναι καν πρόσφυγας.
  • πρώην δημοτικό σύμβουλο της Πάφου ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα για λίγους μήνες, κατάφερε να εξασφαλίσει προσφυγική ταυτότητα και κρατά κτίρια στην Πάφο τα οποία υπενοικιάζει με εισοδήματα πέραν των 2-3 χιλιάδων το μήνα. Οι συγκεκριμένες υπενοικιάσεις δεν δηλώνονται στο Φόρο Εισοδήματος, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος
  • Πατέρα και αδελφή πολιτικού προσώπου πρώτης γραμμής σήμερα, οι οποίοι είναι πρόσφυγες, κατέχουν τ/κ περιουσία για την οποία πληρώνουν ενοίκιο 400 ευρώ και υπενοικιάζουν το υποστατικό σε άλλο πρόσφυγα για 1200 ευρώ.
  • μη πρόσφυγα-Παφίτη, θέσμιο ενοικιαστή τ/κ περιουσίας ο οποίος κατέχει υπενοικιάζει την περιουσία αυτή με αποτέλεσμα να παίρνει χιλιάδες ευρώ ως αντιστάθμισμα.
  • αξιωματούχο πολιτικού κόμματος τη δεκαετία του 1990, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για να φτιαχτεί μεγάλο εμπορικό κτίριο σε τ/κ περιουσία, ενώ αργότερα βρέθηκε μέτοχος στην εταιρεία αυτή με 30%. Δεν είναι πρόσφυγας ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η γυναίκα του.
  • δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους παραχωρήθηκε τ/κ περιουσία την οποία υπενοικιάζουν.
  • χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης για τα οποία ο ΚΟΑΠ πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε επιδοτήσεις και για τα οποία ενώ βρίσκονται σε τ/κ γη δεν ζητούν καν ενοικιαστήρια συμβόλαια από τους αιτούντες.
Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έγιναν ήδη γύρω στις 110 ανακτήσεις τ/κ περιουσιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πηγή: Sigma/ Sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ