15.9 C
Paphos
Friday, March 24, 2023

Πλούσιο το πρόγραμμα του Πάφος 2017 και αυτή την εβδομάδα!

Ατζέντα της Εβδομάδας, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, Τεχνική Σχολή 18:00

 Γεφυρώνοντας Γεύσεις – Ανταλλάσσοντας συνταγές

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μαθητές από διάφορες χώρες, που φοιτούν στον Κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής Πάφου, ανταλλάσσουν συνταγές, ιστορίες και βιώματα, ανταλλάζοντας ουσιαστικά, προσωπικές, οικογενειακές, ακόμα και ευρύτερες κοινωνικές βιογραφίες. Η διαδικασία καταγράφεται φωτογραφικά συγκροτώντας μια ιστορία της κουζίνας του κόσμου που αναδεικνύει την εγγύτητα, τις κοινές ρίζες αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε γαστρονομικής κουλτούρας. Ταυτόχρονα όμως, η συνάντηση αγγίζει και ορισμένα από τα πιο σύνθετα σύγχρονα ζητήματα, ιδιαίτερα αυτά της προσφυγοποίησης, της μετανάστευσης και της εξαφάνισης των παραδοσιακών κοινωνικών δομών.

Η λειτουργία του προγράμματος αντανακλά τη φιλοσοφία και υπομνηματίζει τον τρόπο διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού πολιτισμού ο οποίος, ως γνωστόν, είναι αποτέλεσμα συναντήσεων, επιδράσεων και ανταλλαγών. Μια φωτογραφική έκθεση και μια έκδοση με τις συνταγές μαγειρικής, που παρουσιάστηκαν στις διάφορες δράσεις, θα πλαισιώσουν το μεγάλο τραπέζι στο Χάνι.

Με τη συνεργασία του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής Πάφου, σε επιμέλεια Στέφανου Ελευθερίου

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Απριλίου 2017, Αττικόν 19:30 

Αισχύλου Πέρσες

Με τη θεατρική παράσταση Οι Πέρσες του Αισχύλου ολοκληρώνεται το διετές project Hρω-ισμοί του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Στο ανακαινισμένο θέατρο Αττικόν θα παρουσιαστεί μια σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου δράματος. Η αληθινή καταστροφή του πολέμου εξατομικεύεται μέσα από τη βασιλική οικογένεια και αντανακλάται μέσα από το τραγούδισμα και τον πόνο του Χορού. Σε ένα πόλεμο κανένας δεν κερδίζει.

Συντελεστές: Λούκας Βαλέβσκι (Σκηνοθεσία, Μουσική), Κωσταντίνα Peter (Δραματουργία), Κωσταντίνος Μελίδης (Έρευνα), Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός (Σκηνικός χώρος), Μυρτώ Σαρμά (Κοστούμια). Συμμετέχουν: Προκόπης Αγαθοκλέους (Ξέρξης), Στέφανη Χαρίτου (Ατόσσα), Μιχάλης Ασιήκας (Κορυφαίος), Γιώργος Ονησιφόρου (Aγγελιοφόρος) και ο Αντώνης Κατσαρής (φωνή Δαρείου). Χορός: Mieczyslaw Litwinski, Daniel Monski, Στέφανος Φίλος, Ηλίας Σωφρονίδης.

Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Wroclaw 2016

Είσοδος: 10ΕΥΡΩ / www.soldoutticketbox.com/pafos2017

SoldOut Tickets ΠΑΦΟΣ 2017

www.soldoutticketbox.com

Πού: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΑΦΟΣ. Πότε: 01/05/17 – 01/05/17. Εισιτήρια: €50 (standard), €30 (side seat), €70 (vip seat)

Είσοδος ελεύθερη σε μαθητές

 

Σαββατο 29 Απριλίου 2017, Πλατεία Κέννεντυ 10:00

Φωτομαραθώνιος

Μια δράση της Φωτογραφικής Εταιρείας Πάφου και του προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη της Πάφου από μια νέα διάσταση. Ο Φωτομαραθώνιος, ως μια φωτογραφική πρόκληση, ωθεί τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέες έννοιες, σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της καθημερινής ζωής της πόλης. Ο Φωτομαραθώνιος ως διαγωνισμός είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση. Οι συμμετέχοντες συναντώνται σε ένα καθορισμένο χρόνο, σε μια περιοχή της Πάφου, για να τους δοθούν 4 άγνωστα θέματα ενώ θα έχουν στην διάθεση τους 4 ώρες για να ερμηνεύσουν και να αποδώσουν αυτά τα θέματα με την φωτογραφική τους μηχανή ή με το κινητό τους τηλέφωνο.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου 2017, Πλατεία Κέννεντυ

Τζαζ Συναντήσεις στην Πάφο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ, ο Οργανισμός Πάφος2017, προσκαλεί μουσικούς και σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό να συναντηθούν σε μια κοινή περιπέτεια. Στόχος αυτού του καλέσματος, είναι η καθιέρωση μιας ετήσιας συνάντησης βιρτουόζων μουσικών με διαφορετικά ακούσματα που θα ενώνονται σ’ ένα μεγάλο μωσαϊκό μελωδίας, ρυθμού και αρμονίας.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 12:00

Jazzologia Big Band

14 Μουσικοί από διάφορες κατευθύνσεις, σπουδές και ρεύματα ενώνονται σε μια μεγάλη τζαζ μπάντα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κρασίδη.

Συμμετέχουν: Γιώργος Κρασίδης, Μάριος Παπαρές, Νικόλας Γεωργίου, Konstantin Labin, Αλέξανδρος Κρασίδης, Ηλίας Ιωάννου, Μιχάλης Μιχαήλ, Νίκος Κουκουβίνος, Burkhard Fisher, George Issa, Νικόλας Γενεθλίου, Βύρων Αθηνοδώρου, Αντρέας Κομπος και Φαίδωνας Δημητρίου.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 21:00

Sokratis Sinopoulos Quartet

Έχοντας δουλέψει με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου, επικεντρώθηκε πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν αυτοσχεδιασμούς και μελωδίες. Οι μελωδίες του Σινόπουλου, σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν ένα πρωτόγνωρο και ξεχωριστό ήχο, όπου ο αρχαίος ήχος της λύρας συναντά τη τζαζ και τη σύγχρονη μουσική.

Συμμετέχουν: Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Δημήτρης Εμμανουήλ (κρουστά)

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 20:00

Καραπατάκης, Hildenbrand, Σπυριδάκης – A cross cultural project

Ένα διαπολιτισμικό τζαζ πρότζεκτ βασισμένο σε μια πρωτότυπη ηχητική ιδέα των μουσικών της ομάδας. Οι τρεις μουσικοί γνωρίστηκαν μέσα από τα μακρά και συναρπαστικά ταξίδια τους. Η γνώση και η εμπειρία τους ανταποκρίνεται σε δομές, οι οποίες έχουν βασιστεί και με την πάροδο του χρόνου έχουν εσωτερικευτεί, σε πληθώρα αισθητικών στιλ. Η χημεία τους είναι εκπληκτική, και η μουσική τους αναμφισβήτητα λυρική, προσιτή και πλημμυρισμένη από σαγηνευτικές μελωδίες και παραδοσιακά στοιχεία, φτάνοντας παράλληλα σε κορυφώσεις συναρπαστικές δυναμικές, ατμοσφαιρικές. Συμμετέχουν: Γαβριήλ Καραπατάκης (Άταστο Μπάσο), Hub Hildenbrand(Κιθάρα), Ζαχαρίας Σπυριδάκης (Κρητική Λύρα)

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 21:30

Irenaeos Koulouras Trio & Jess Koren and Ofer Ganor

Το Jazz Trio, του κοντραμπασίστα Ειρηναίου Κουλλουρά μαζί με τους Γιώργο Κρασίδη και Γιώργο Κούλα, θα εμφανιστεί με δυο εξαιρετικούς μουσικούς από το Ισραήλ, τους Jess Koren και Ofer Ganor. Η πολυετής συνεργασία του Trio με τον Ofer Ganor και συγχρόνως του Ofer με τον Jess ήταν η αφορμή για την ιδέα της συνάντησης στο Χάνι του Ιμπραήμ. Το δυναμικό δίδυμο σαξοφώνων, και ενίοτε το κλαρίνο του Γιώργου Κρασίδη μαζί με το ρυθμικό κομμάτι των Ofer Ganor, Ειρηναίου Koυλλουρά και Γιώργου Κούλα, προϋποθέτουν μια συναρπαστική συνάντηση κορυφαίας τζαζ. Το ρεπερτόριο βασίζεται σε συνθέσεις των μουσικών καθώς και κομμάτια των Mingus, Monk, Coltane και Καραγιώργη.

Jess Koren (τένορ σαξόφωνο), Γιώργος Κρασίδης (τένορ σαξόφωνο, κλαρινέτο), Ofer Ganor (κιθάρα), Ειρηναίος Κουλλουράς (Κοντραμπάσο), Γιώργος Κούλας (Κρουστά)

Με τη στήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 15.30, Πλατεία Κάστρου 

 Ορχήστρα Νέων #UnitedByMusic και Πρόβα Τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

Συναυλία από νέους μουσικούς της Κύπρου  μαζί με μουσικούς της Φιλαρμονικής του Βερολίνου καθώς και η πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Η Ορχήστρα Νέων #UnitedByMusic που αποτελεί  το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με μουσικούς της Φιλαρμονικής του Βερολίνου κατά τους τελευταίους 3 μήνες, θα παρουσιάσει τη συμφωνία του Mozart ν.41 σε ντο μείζονα. Μετά την εισαγωγή αυτή θ΄ ακολουθήσει η πρόβα τζενεράλε. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Γερμανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία να ενώσουν μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής Νέους Μουσικούς και από τις δύο κοινότητες μαζί με  μουσικούς της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Το συντονισμό της πρωτοβουλίας είχαν οι Στάνλευ Ντοτς (Φ.Β.)  Νιχάτ Άγντατς(ΤΚ)  και Νάταλι Νεοφύτου(ΕΚ). Κατά την πρόβα τζενεράλε το πρόγραμμα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως και κατά την επομένη,  σε διεύθυνση Mariss Jansons και σολίστ τον Andreas Ottensamer (κλαρινέτο), περιλαμβάνοντας τα έργα:

Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon

Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73

Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88

Αυστηρή ώρα προσέλευσης για το κοινό μέχρι τις 15:00. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό μετά από αυτή την ώρα.

 

Δευτέρα 1 Μαίου 2017, 12.00 , Πλατεία Κάστρου

Φιλαρμονική του Βερολίνου

To περίφημο Κονσέρτο της Ευρώπης  της Φιλαρμονικής του Βερολίνου πραγματοποιείται το 2017  στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Από το 1991 η Φιλαρμονική του Βερολίνου έχει θεσμοθετήσει το κονσέρτο αυτό τιμώντας την ιδρυση της το 1882, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδέα της Ευρώπης. Για το κονσέρτο αυτό επιλέγονται συνήθως όχι μουσικές αίθουσες , αλλά χώροι ιδιαίτερου ιστορικού ή άλλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μπροστά από το εμβληματικό Κάστρο στην πλατεία του γραφικού  λιμανιού της Πάφου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα εκτελέσει υπό τη διεύθυνση του Mariss Jansons έργα των Carl Maria von Weber και  Antonín Dvořák, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ενθουσιώδη ορμή και τα ζεστά τους χρώματα. Το κονσέρτο μεταδιδεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε εκατομύρια θεατές από την Κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (ARD) και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon

Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73

Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88

Διεύθυνση ορχήστρας: Mariss Jansons

Σολίστ: Andreas Ottensamer (κλαρινέτο)

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά σχήματα της Ευρώπης, με εκατοντάδες κονσέρτα, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φιλαρμονικής είχε για χρόνια ο θρυλικός αρχιμουσικός Herbert von Karajan. Από το 1991, κάθε Πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου διοργανώνει το ετήσιο «Κονσέρτο της Ευρώπης» το οποίο προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το 1ο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας (ARD) καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ μεταδίδεται διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Το 2017, ο σπουδαίος αρχιμουσικός Mariss Jansons, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής της Βιέννης, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κονσέρτο της Ευρώπης στην Πάφο. Πέρα από την καλλιτεχνική αριστεία η οποία υπογραμμίζεται με την παρουσία και μόνο της Φιλαρμονικής, το κονσέρτο συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της διοργάνωσης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Πάφο.

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ομοσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

Χορηγός : Τράπεζα Κύπρου

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί

Προσέλευση μέχρι τις 11:30.π.μ

[φωτο: Κωνσταντίνος Γένης]

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ