Πλήγμα 3000 επιβατών εβδομαδιαίως για την Πάφο το κλείσιμο της Germania

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania ανέστειλε χθες βράδυ τη λειτουργία της.

H αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους διέθετε στόλο με 37 αεροσκάφη, είχε έδρα το Βερολίνο, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιείτο και στην Κύπρο, μεταφέροντας επιβάτες από τη Γερμανία προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports αναφέρουν ότι το 2018 η εταιρεία μετέφερε από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια συνολικά 50 χιλιάδες άτομα, ενώ το 2019 υπολογίζεται ότι θα μετέφερε τον ίδιο περίπου αριθμό επιβατών.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, η εταιρεία μετέφερε επιβάτες προς το αεροδρόμιο της Πάφου από τις γερμανικές πόλεις Βερολίνο, Αμβούργο, Ντίσελντορφ και Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και φέτος τον Μάρτιο, υπολογίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία θα μετέφερε στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου δραστηριοποιείται τη χειμερινή περίοδο, γύρω στους 700 επιβάτες εβδομαδιαίως.

Υπολογίζεται ότι από το κλείσιμο της γερμανικής εταιρείας δεν αναμένεται να δημιουργηθούν οποιαδήποτε επιχειρησιακά προβλήματα στο αεροδρόμιο Πάφου, με επιβάτες που έχουν «ξεμείνει» στην Κύπρο.

Οι πληροφορίες από την Hermes Airports αναφέρουν ότι για το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου με διάφορες χώρες του εξωτερικού, γίνονται συνομιλίες και διαβουλεύσεις με εταιρείες, αφού καταβάλλονται προσπάθειες ούτως ώστε για όλα τα αεροπορικά δρομολόγια στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με διάφορες χώρες, η Hermes Airports πραγματοποιεί συζητήσεις και διαβουλεύσεις με αρκετές αεροπορικές εταιρείες ούτως ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει πίσω της η Γερμανική εταιρεία.

Το κλείσιμο της εταιρείας Germania είναι σίγουρα απώλεια για την Κύπρο, αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία είχε βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της γερμανικής τουριστικής αγοράς, είχε δημιουργηθεί μεγάλη ζήτηση για μεταφορά χιλιάδων επιβατών στο νησί και πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις, ούτως ώστε να μην παρατηρηθεί κενό στην αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι γύρω στο 80% των επιβατών της εταιρείας εξυπηρετούνταν μέσω τουριστικών πρακτόρων και σύμφωνα με ανακοίνωση της Germania, οι πράκτορες θα διευθετήσουν εναλλακτικές λύσεις για να μεταφέρουν τους επιβάτες τους στις χώρες προορισμού τους.

Οσον αφορά τους επιβάτες που έκλειναν μόνοι τα εισιτήρια τους θα πρέπει να κάνουν τις δικές τους διευθετήσεις για τα ταξίδια τους ενώ θα ζητήσουν αποζημίωση μέσω των πιστωτικών καρτών τους.