29.6 C
Paphos
Thursday, September 24, 2020
Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΘΡΑ- ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στην...

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στην Ολομέλεια

Πάφος 16 Νοεμβρίου 2016

Προς Δήμο Πάφου

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου ζητώ να μου δοθούν αναλυτικά οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδρίες της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία πενταετία. (2011 – 2016).

Το αίτημα αυτό είναι εντελώς δημοκρατικό και δίκαιο αφού πρώτον ως δημότης θα μπορούσα να είμαι παρών στις συνεδρίες και να κρατώ εγώ αρχείο παρουσιών, δηλαδή ο οποιοσδήποτε πολίτης αφού έχει πρόσβαση στις ανοιχτές συνεδρίες σημαίνει έχει πρόσβαση και στις παρουσίες των Συμβούλων. Έτσι δεν τίθεται θέμα απόρρητων ή προσωπικών δεδομένων.

Δεύτερον, αρκετοί εκ των συμβούλων που διεκδικούν την 18ην Δεκεμβρίου επανεκλογή αποφεύγουν να μας ενημερώσουν τώρα στη προεκλογική τους εξόρμηση πότε ήταν παρών στις συνεδρίες, αυτό δεν έπρεπε να ήταν «μυστικό» αφού οι Σύμβουλοι είναι απευθείας εκλεγμένοι από τους πολίτες και μέσα στις υποχρεώσεις τους είναι και η παρουσία τους στη συνέδρια ολομέλειας. Γι αυτό για αποφυγή παρεξηγήσεων και έντασης ζητώ επίσημα από τον Δήμο να μου παραχωρήσει αυτή την πληροφορία.

Τρίτον, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναρτά στη επίσημη ιστοσελίδα του τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα που δεν το πράττει. Μέσα στις αποφάσεις θα αναφέρεται με ποια πλειοψηφία θα ψηφίστηκε η εν λόγω απόφαση. Και φαντάζομαι ότι θα αναγράφεται και ποιοι ήταν στη συνεδρία,  δηλαδή πάλιν η παρουσίες θα ήταν σε δημόσια έκθεση.

Είμαι σίγουρος ότι τόσο εσείς όσο και οι νομικοί σας σύμβουλοι θα δουν το αίτημα μου θετικά και θα έχω την πληροφόρηση σύντομα πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Παρακαλώ πληροφορηθείτε ότι,  η παρούσα επιστολή κοινοποιείται ταυτόχρονα με την αποστολή της προς εσάς και στους πολίτες της Πάφου, μέσω των ΜΜΕ και των ηλεκτρονικών κοινωνικών διχτύων.

Ευχαριστώ και παραμένω στη διάθεση σας για οποιανδήποτε διευκρίνηση τυχόν χρειαστεί.

 

Πέτρος Μαύρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

- Advertisment -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid-19: Μονοψήφιος ο αριθμός σήμερα

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,893 εργαστηριακών...

Σεπτέμβριος –Οκτώβριος εξαιρετικοί μήνες για Σαββατοκύριακα χαλάρωσης, ξεγνασίας ή περιπέτειας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) συνεχίζοντας τις προσπάθειες για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού,...

ΝΕΑΠΟΛΙΣ: Με Διαδικτυακή Παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου και Ελλάδας η 8η Τελετή Αποφοίτησης.

Την Παρασκευή 25.09.2020 ώρα 7 μμ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η 8η Τελετή Αποφοίτησης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου του ακαδημαϊκού έτους...

Μεγαλώνουν οι αλυσίδες – Δεν είναι μόνο η Λάρνακα «πρόβλημα»

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, τόνισε ότι η κατάσταση της εξάπλωσης της πανδημίας...