29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ- S.O.S! “Θα καούμε ζωντανοί- Ατομική βόμβα μέσα στις αυλές μας” (video- pics)

Χθες βράδυ μια φωτιά που ξέσπασε στην Τρεμιθούσα αργά το απόγευμα παρολίγο να αποβεί μοιραία για αρκετές οικογένειες των οποίων τα σπίτια γειτνιάζουν ή εφάπτονται στο σημείο που η φωτιά ξηρά χόρτα, δέντρα και άγρια βλάστηση.

Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα όμως το πρόβλημα όχι απλά δεν λύθηκε αλλά σήμερα μέσω του PafosPress.com έρχεται και στην επιφάνεια η σοβαρότητά του.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα αποκλειστικά βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε τόσο από την ώρα της φωτιάς όσο και σήμερα μόνο απο θαύμα η φωτιά δεν επεκτάθηκε για να κάψει και σπίτια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κινδυνεύει η ζωή μας λένε οι κάτοικοι

Την ώρα που ακόμη στην Ελλάδα ψάχνουν τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι και τον Νέο Βουτσά στην Πάφο και συγκεκριμένα στην Τρεμιθούσα ο κίνδυνος για κάτι αντίστοιχο βρίσκεται στην κυριολεξία προ κατοικημένης περιοχής.

Μόνο απο θαύμα δεν κάηκαν κατοικίες 

Σήμερα ψάχνοντας να βρούμε άκρη με το θέμα και γιατί εως τώρα δεν έχει καθαριστεί αυτή η μεγάλη έκταση από θάμνους δίπλα από τα σπίτια κάποιοι από τους επηρεαζόμενους μας είπαν ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι ιδιοκτήτες πρέπει να δείξουν περισσότερη βούληση για το θέμα.

Εμάς ως σύνταξη εδώ στο PafosPress.com δεν μας απασχολεί ούτε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ούτε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καθαριστεί αυτή η “ατομική βόμβα” όπως την χαρακτήρισε χθες βράδυ ένας πατέρας που είδε τα παιδιά του να κλαίνε και να φωνάζουν όταν οι πύρινες γλώσσες απειλούσαν το σπίτι τους.

Προς το παρόν θα μείνουμε ως εδώ, θα προσπαθήσουμε να ασκήσουμε πίεση με τη διακριτική ευχέρεια που ένα Μέσο μπορεί να ασκήσει σε τέτοιες περιπτώσεις προς όλους όσους έχουν ευθύνη, ιδιοκτήτη, Κοινοτικό Συμβούλιο ή Επαρχιακή Διοίκηση με την ελπίδα ότι θα προλάβουμε τα χειρότερα με την υπόσχεση πως αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ