13.5 C
Paphos
Tuesday, March 2, 2021

ΠΑΦΟΣ 2017: Άλλη μια πλούσια Πολιτιστική εβδομάδα στην Πάφο

   

Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσική και Φωτογραφία αυτή τη βδομάδα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Ατζέντα της βδομάδας  (14 – 20 Αυγούστου 2017)


Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέμπτη 17,  Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017  20:00

   

Θαλασσινές Σπηλιές, Πέγεια

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Θέατρο

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Ενώνοντας τη Μεσόγειο

Στις θαλασσινές σπηλιές μπροστά από το ναυάγιο του EDRO III, ο γνωστός ηθοποιός Μάριος Ιωάννου δημιουργεί μαζί με μια μεγάλη δημιουργική ομάδα από την Κύπρο και το εξωτερικό, ένα συγκλονιστικό θεατρικό κόσμο που συνδέει τη Μεσόγειο και τους ανθρώπους της. Ηθοποιοί από την Αλεξάνδρεια, τη Βαρκελώνη, τη Μασσαλία, την Πάφο, τη Σμύρνη, και την Ταγγέρη, θα βρεθούν αντιμέτωποι, ο ένας με τον άλλο σε μια σκηνή στον κόλπο της Πέγειας, και μαζί θα εξερευνήσουν τις έννοιες της κοινής θάλασσας και της κοινής πατρίδας.  Το κείμενο έγραψε Μάριος Ιωάννου σε συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Eslam Essa (Αλεξάνδρια/Αίγυπτος) Reda Amrani (Ταγγέρη/Μαρόκο) , Raül Moreno Supervia (Βαρκελώνη/Ισπανία) Nicolas Rochette (Μασσαλία/Γαλλία) Şafak Ersözlü(Σμύρνη/Τουρκία)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Achim Wieland

Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Έλενα  Κοτασβίλη/ Αλέξης Βαγιάνος

Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλης

Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά αλλά θ ̓ ακουστούν οι γλώσσες και των άλλων πατρίδων.

Είσοδος: 10€


 SeeFest – Σινεμά στην Παραλία

Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ 9, 17, 23, 30 Αυγούστου 2017, 20:30

Κινηματογράφος

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το SeeFest  διοργανώνει προβολές και προσκαλεί ντόπιους, ξένους και επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τα άστρα και δίπλα στο κύμα. Το 2017 προτείνονται  4 ταινίες που συνδυάζουν βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις  και περιπέτειες συνδέοντας και δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνίας μέσω της μεγάλης δύναμης της 7ης τέχνης.

Χορηγός: ΟΠΑΠ


Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, 20:30

Θεέ μου, τι σου κάναμε; (Quest-ce qu’on a fait au Bon Dieu?) ( Γαλλία, 2014, 97’)

Serial (Bad) Weddings

Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν προσωρινά, μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα.

Σενάριο/σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron

Ηθοποιοί:  Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Charles Koffi, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, κ.α.

Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή 18 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2017

Παλιά Ηλεκτρική 16:00- 19:00

Εγκαίνια : Παρασκευή 18 Αυγούστου   19:30

Φωτογραφία

Ευρωπαϊκές Ματιές στην Iαπωνία η Ιαπωνία σήμερα

Από το 1999, το πρόγραμμα αυτό προσκαλεί φωτογράφους από δύο Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες στην Ιαπωνία, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, με θέμα τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Έτσι, ιδιαίτερες πτυχές της καθημερινής ζωής της Ιαπωνίας καταγράφονται από τον κάθε φωτογράφο, σε έργα που διαφοροποιούνται δραστικά από τα στερεότυπα ή τις συνήθεις εικόνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στο τέλος κάθε εγχειρήματος, όλες οι φωτογραφίες τοποθετούνται σε μουσεία της Ιαπωνίας. Το 2017, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, συμμετέχουν ο Ergenc Mehmet Korkmazel και ο Κωνσταντίνος Ταλιώτης σε καλλιτεχνική επιμέλεια Mikiko Kikuta.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee.

Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 19 Αυγούστου 20:30

Αρχαίο Ωδείο

Μουσική

Misia – Η ψυχή των Fado

Η Misia είναι  σήμερα, ίσως η  γνωστότερη φωνή των fado μετά από την Amalia Rodrigues. Αξιοποιώντας την παραδοσιακή φόρμα της μουσικής της Πορτογαλίας, δημιουργεί και συνεχώς ανανεώνει με  καινούριο υλικό τα  fado, φέρνοντας τα με αυτό τον τρόπο εγγύτερα σε νέους ακροατές.  Εμφανίζεται συχνά σε Ευρώπη και Ασία και οι ηχογραφήσεις της κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά Para Amalia,  τιμά την αθάνατη ιέρεια του fado, την ασύγκριτη Amalia Rodrigues μέσα από τα τραγούδια της.

Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE

Χορηγός Φιλοξενίας: Thanos Hotels – Almyra

Είσοδος: 25€ & 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

 Πληροφορίες / Γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017:

2693 2017, www.pafos2017.eu

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ