spot_img
spot_img
19.9 C
Paphos
Saturday, June 19, 2021

ΠΑΦΟΣ: Όλα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου (BINTEO)

spot_img
   

Δημοσίευμα Sigmalive

   

Δημοσίευμα του ζεύγους δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα PafosPress.com, φαίνεται να ενόχλησε τον 35χρονο από χωριό της Επαρχίας Πάφου που συνελήφθη για την υπόθεση εμπρησμού του οχήματος των δημοσιογράφων και έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αστυνομία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο 35χρονος προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την εξαήμερη προσωποκράτησή του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο Δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου χαρακτήρισε ικανοποιητική τη μαρτυρία που είχε ενώπιόν του και ανέφερε πως τυχόν απόλυση του υπόπτου δυνατόν να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Στη σημερινή διαδικασία προσωποκράτησής του, ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, ανέφερε ότι ο 35χρονος τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Μάριο Ιγνατίου και του ζήτησε να αποσύρει δημοσίευμα που σχετιζόταν με καταζητούμενο πρόσωπο για διάπραξη ληστείας, λέγοντάς του ότι φωτογράφιζε τον ίδιο.

Ο δημοσιογράφος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αισθάνθηκε φόβο και απειλή από τη γενική συμπεριφορά του ομιλούντος, γι’ αυτό και απέσυρε το αναφερόμενο δημοσίευμα.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, κατέχει μαρτυρία ότι ο 35χρονος μετέβη μαζί με φιλικό του πρόσωπο σε πρατήριο βενζίνης 40 λεπτά πριν τη διάπραξη του εμπρησμού για να γεμίσει μπιτόνια βενζίνης.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος, μετά τη σύλληψή του στις 22:40 χθες, επιβεβαίωσε ότι αυτός είχε τηλεφωνήσει στον δημοσιογράφο και του είχε παραπονεθεί για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το βράδυ της 18ης Μαρτίου, στις 22:00, μετέβη σε σωματείο στην Πάφο και έπαιξε τόμπολα και ότι στις 23:30, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αναχώρησε με το όχημά του και σε απόσταση 2- 3 λεπτών συνάντησε γνωστό του πρόσωπο, το οποίο κατονόμασε μόνο με το μικρό του, που τού ανέφερε ότι είχαν τελειώσει τα καύσιμα του οχήματός του. Το πρόσωπο αυτό, είπε ο 35χρονος, τού ζήτησε να τον μεταφέρει σε κάποιο πρατήριο καυσίμων για να αγοράσουν καύσιμα.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι μετέφερε το φιλικό του πρόσωπο σε πρατήριο καυσίμων και μέσω ταμειακής μηχανής αγόρασαν βενζίνη αξίας 5 ευρώ, την οποία τοποθέτησαν σε πλαστικά μπουκάλια.

Ακολούθως, επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητό του και, αφού άφησε τον φίλο του, επέστρεψε στο σπίτι του.

Η Αστυνομία, ωστόσο, επιθεώρησε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εν λόγω πρατηρίου και διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος αγόρασε καύσιμα μεταξύ των ωρών 02:37 με 02:44 της 19ης Μαρτίου τα ξημερώματα, δηλαδή 40 λεπτά πριν την εκδήλωση του εμπρησμού και όχι μεταξύ των ωρών 23:30 με 24:00 ως ισχυρίστηκε ο ύποπτος στην κατάθεσή του.

Επιπλέον, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αναφερόμενο σωματείο, διαπιστώθηκε ότι κατά το συγκεκριμένο βράδυ ο ύποπτος δεν μετέβη εκεί για να παίξει τόμπολα ως είχε ισχυριστεί στην κατάθεσή του.

Ο ύποπτος, μετά τη σύλληψή του, παρέδωσε τα ενδύματα που φορούσε το βράδυ της Κυριακής, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ σημειώθηκε ότι αυτή ήταν πλυμένα σε καθαριστήριο.

Ακολούθως, ο 35χρονος, σε 2η κατάθεσή του, άλλαξε τελείως τους ισχυρισμούς του ως προς τις διακινήσεις του κατά το βράδυ της 18ης Μαρτίου και ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι δεν πήγε στο συγκεκριμένο σωματείο, αλλά στο σπίτι που διατηρεί σε χωριό της Επαρχίας Πάφου. Είπε, μάλιστα, ότι συνάντησε τον φίλο του, μετέβησαν στο πρατήριο βενζίνης, τοποθέτησε τη βενζίνη σε πλαστικές μπουκάλες νερού τις οποίες βρήκαν σε κάλαθο του πρατηρίου.

Στη συνέχεια είπε πως στις 02:30 μετέφερε τον φίλο του στο αυτοκίνητό του και ακολούθως στις 02:55 μετέβη στην οικία του.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την 6ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου, ωστόσο ένσταση έφερε ο συνήγορός του, δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας, ο οποίος είπε πως οι τέσσερις ημέρες κράτησης του πελάτη του είναι αρκετές για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε πως το διάστημα των έξι ημερών που αιτείται η Αστυνομία είναι δικαιολογημένο, αφού το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά του στάδια.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, η Αστυνομία έλαβε μία κατάθεση και διενήργησε μια έρευνα. Αναμένεται να ληφθούν 25 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από πρόσωπα που διαμένουν στην περιοχή της κοινότητας που διαμένει και ο 35χρονος. Επίσης, εξετάσεις θα γίνουν προς εξασφάλιση των στοιχείων και εντοπισμού του προσώπου που μετέβη μαζί με τον ύποπτο στο πρατήριο βενζίνης, καθώς αναμένεται η Αστυνομία να εξετάσει και το δρομολόγιο που ακολούθησε ο 35χρονος, καθώς και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της διαδρομής.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο του ζεύγους δημοσιογράφων ήταν σταθμευμένο σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους, σε χωριό της Επαρχίας Πάφου. Η φωτιά κατάστρεψε ολοσχερώς το εν λόγω αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας τους, καθώς και σε αυτοκίνητο γείτονα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός του οχήματος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/3).

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img