17.7 C
Paphos
Tuesday, March 2, 2021

ΠΑΦΟΣ- ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ: Όλα όσα έγιναν σήμερα στο Δικαστήριο

   

Υπό κράτηση ο πατέρας του βρέφους μέχρι την παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο, ελεύθερη με όρους η μητέρα

Υπό κράτηση μέχρι την 18η Απριλίου του 2018 ημερομηνία έναρξης της δίκης ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο θα παραμείνει ο 29χρονος, πατέρας του τρίμηνου βρέφους που έχασε την ζωή του από κρανιοεγκεφαλική κάκωση στις 17 Φεβρουαρίου, 2018.

   

Η σύζυγος του 29χρονου, επίσης 29 ετών, αμφότεροι από την Ρουμανία έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, υπέγραψε προσωπική εγγύηση ύψους 70 χιλ. ευρώ, θα εμφανίζεται στον αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη μεταξύ των ωρών 19:00 με 21:00, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το όνομα της έχει τοποθετηθεί στο stop list.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους Άρτεμις Σαββίδου και Άννα Μαρία Κρουτέσκου ανέφεραν κατά τη σημερινή δικάσιμο ότι αναμένονται οι εκθέσεις των ιατροδικαστών Ανδρέα Μαρνερίδη και Αγγελική Παπέττα οι οποίοι προέβησαν στην νενομισμένη νεκροτομή του βρέφους.
Υπάρχει ανέφεραν «συνοπτική έκθεση και φαίνεται η ένδειξη αναμονής κατάθεση και έκθεση ιατρών».

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Η κ. Σαββίδου ανέφερε πως στο υλικό που της παραδόθηκε δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το σπίτι των κατηγορουμένων. Επιπρόσθετα υπέδειξε βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί από το κινητό της μητέρας του βρέφους ότι το παιδάκι έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση.
Πρόσθεσε ωστόσο πως το θέμα της κράτησης του 29χρονου πατέρα θα το αφήσει να εξεταστεί από το Κακουργιοδικείο.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Ζήτησε ακόμη από την κατηγορούσα αρχή να της παραδοθεί ότι άλλο υπάρχει που δεν έχει συμπεριληφθεί εντός του φακέλου που της παραδόθηκε.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είπε ότι λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο 29χρονος πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση. Πρόσθεσε ότι ο 29χρονος κατάγεται από τη Ρουμανία και ο κίνδυνος διαφυγής του σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος είναι μεγάλος γιατί η Ρουμανία είναι μια χώρα, όπως εξήγησε, με πολύ χαλαρούς θεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπρόσθετα η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε στο ιατροδικαστικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών και τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η δική τους διάγνωση ήταν καθοριστική για την πορεία των εξετάσεων», όπως είπε.

Σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει ο 29χρονος η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είπε πως αυτό επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου.
Πρόσθεσε δε, πως την επιμέλεια του βρέφους την κρίσιμη ημερομηνία της πτώσης του την είχε ο πατέρας του ο οποίος δεν εργαζόταν. Ακολούθως αναφέρθηκε στο σύνολο της μαρτυρίας , σύμφωνα με την οποία είναι τέτοια που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος εγκληματικά παρέλειψε να ασκήσει τα καθήκοντα του ως πατέρας. Είναι συνέχισε, ηθικά υπεύθυνος και έπρεπε να φροντίσει το παιδί του . Εμείς είπε, «είμαστε σήμερα εδώ ενώ το παιδάκι είναι νεκρό».

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε και στην μαρτυρία που κατέχουν οι ανακριτικές αρχές σύμφωνα με την οποία και τα υπόλοιπα παιδιά του ζεύγους ηλικίας 2 και 3 ετών ήταν λερωμένα και πεινασμένα . Είναι πεποίθηση μας είπε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας ότι ο κατηγορούμενος λόγω της κατάστασης του και του χαρακτήρα του δεν θα είναι συνεπής να παρουσιαστεί ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου στις 18 Απριλίου, 2018.

Αναφέρθηκε στην καλή σχέση που είχαν οι κατηγορούμενοι με ζεύγος που διέμενε σε διπλανή κατοικία με τους κατηγορούμενους σε αντίθεση με την τοποθέτηση των συνηγόρων υπεράσπισης που αναφέρθηκαν σε όχι καλές μεταξύ τους σχέσεις.
Δεσμεύτηκε τέλος να προμηθεύσει την πλευρά της υπεράσπισης με οποιοδήποτε μαρτυρικό υλικό.

Σημειώνεται πως ο πατέρας του βρέφους αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154. Η μητέρα του βρέφους αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ