17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πολίτες και φορείς διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση πτήσης Πάφου – Αθήνας

Μαζικά έδωσαν το παρών τους πολίτες και φορείς της Πάφου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις 17:00 το απόγευμα πλησίον του αεροδρομίου Πάφου αντιδρώντας έμπρακτα στην κατάργηση της πτήσης Πάφου – Αθήνας.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους απέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία στον δρόμο Πάφου- Αεροδρομίου στην είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου, σε μια προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα τόσο προς την Πολιτεία όσο και προς τους διαχειριστές των αεροδρομίων αλλά και προς τις εταιρείες για την αναγκαιότητα της δρομολόγησης πτήσεων που θα συνδέουν εκ νέου την Πάφο με την Αθήνα.

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Στυλιανού γονιός φοιτήτριας ανέφερε  στους δημοσιογράφους  πως οι γονείς των φοιτητών θεωρούν αδιανόητο στην σημερινή εποχή Ευρωπαίοι πολίτες να μην έχουν την επιλογή μίας πτήσης ή δύο πτήσεων εβδομαδιαία για την σύνδεση της Πάφου με την Αθήνα. Ταλαιπωρούμαστε είπε, « αφάνταστα από όλη την Επαρχία ιδιαίτερα όμως τα παιδιά μας που ως φοιτητές θέλουν να μεταβούν στις πόλεις της Ελλάδος όπου φοιτούν».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως η συνέχιση της κατάργησης της πτήσης δεν θα γίνει ανεκτή και εξήγγειλε την συνέχιση των κινητοποιήσεων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, από πλευράς των πολιτών.

Θεωρούμε είπε πως ως Παφίτες πρέπει  να «ξυπνήσουμε»  και να διεκδικούμε τα αυτονόητα για αυτή την κοινωνία. Ακόμη  σημείωσε, « απαιτούμε από τους αρμόδιους να προχωρήσουν  άμεσα σε λύσεις, είτε τροχοδρομώντας δύο πτήσεις εβδομαδιαία είτε το Κράτος να επιχορηγήσει οποιαδήποτε εταιρεία».

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής που παρέστη στην εκδήλωση ανέφερε πως η ταλαιπωρία των γονιών αλλά και των παιδιών είναι τεράστια. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι αδιανόητο να έχεις το αεροδρόμιο στην πόλη σου και να χρειάζεται να μεταβείς απόσταση μιάμισης ώρας στην Λάρνακα για να πετάξεις στην Αθήνα.

Είπε ακόμη πως η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Είμαστε είπε πεπεισμένοι πως όταν υπάρχει θέληση και βούληση , λύσεις υπάρχουν.

Στο μεταξύ ο Α. Χριστοδούλου, κοινοβουλευτικός συνεργάτης του βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, ανέφερε πως τέτοιου είδους προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία. Όλοι μαζί ενωμένοι συνέχισε, μπορούμε να διεκδικήσουμε για τα αυτονόητα και διεκδικούμε για τη δικαίωση της Επαρχίας Πάφου .

Είπε τέλος πως ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου υπό την ιδιότητα του ως αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων έχει εγγράψει το θέμα τον Ιούνη.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για την επανέναρξη της πτήσης Αθήνας – Πάφου. Επεσήμανε επίσης πως οι προσπάθειες εστιάζονται προς συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία.

Από την πλευρά του ο Χρύσανθος Σαββίδης επηρεαζόμενος κάτοικος Πάφου είπε « θέλουμε πτήσεις για την Αθήνα» προσθέτοντας πως ” με το κλείσιμο της Cyprus Airways τους είχαν αναφέρει ότι θα μειωθούν τα κόστα. Δυστυχώς παρατήρησε  όχι μόνο δεν μειώθηκαν τα κόστα αλλά έχουν αποκόψει και κάθε πτήση από την Πάφο για την Αθήνα, καταργώντας ουσιαστικά το δρομολόγιο”.

Αποτέλεσμα της κατάστασης συνέχισε, είναι να ταλαιπωρούνται οικογένειες, παιδιά, φοιτητές, και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε  και με την Hermes η οποία ωστόσο επί του παρόντος δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Σημειώνεται πως η πτήση είχε καταργηθεί περίπου πριν από ένα χρόνο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ