12.9 C
Paphos
Monday, December 4, 2023

ΠΑΦΟΣ: Παραμένει ακόμη στην ΜΕΘ ο Βρετανός με κορωνοϊό- Τι δηλώνει ο διευθυντής του Νοσοκομείου;

Oι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν εάν το περιστατικό με τον 65χρονο Βρετανό που βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του ΓΝ Πάφου και έχει εντοπιστεί θετικός στο κρούσμα του κορωνοϊού θα μεταφερθεί στο ΓΝ Αμμοχώστου, ανέφερε ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου. Γίνεται είπε, “ εκτίμηση του ασθενή, υπάρχει επαφή με το Νοσοκομείο αναφοράς που είναι της Αμμοχώστου και εάν κριθεί ότι πρέπει να μεταφερθεί θα μεταφερθεί”.

Ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε, πως το περιστατικό βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και γίνονται εντατικές διαδικασίες με τους ιατρούς για να αποφασιστεί το τι θα γίνει, δηλαδή εάν ο ασθενής θα μεταφερθεί ή όχι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου , προσθέτοντας πως η σχετική απόφαση θα αποφασιστεί από τους λοιμωξιολόγους . Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του , είπε , πως είναι σταθερή.

Ο κ. Γεωργίου χαρακτήρισε φυσιολογική την αναστάτωση που επικράτησε χτες στο ΓΝ Πάφου την στιγμή που υπάρχει πανδημία σε όλον τον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας.
Οι ανησυχίες υπάρχουν είπε , “αφού το περιστατικό νοσηλευόταν στο ΓΝ Πάφου και αρκετό ποσοστό από το προσωπικό είχε έρθει σε κοντινή ή μακρινή επαφή με τον 65χρονο”, σημειώνοντας πως “έχουν ληφθεί δείγματα από το προσωπικό που είχε έρθει σε οποιαδήποτε επαφή και έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Γενετικής και αναμένονται τα αποτελέσματα, κάποια εξ αυτών μέχρι το βράδυ ”, όπως είπε .

Η ταχύτητα σκοτώνει
https://pafospress.com/wp-content/uploads/2023/12/The-300-of-altamira-728x90-1.gif

Ευχήθηκε δε, “να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα είτε από το προσωπικό είτε από τον ασθενή”.

Δείγματα πρόσθεσε λήφθηκαν και από ασθενείς που νοσηλεύονται στους θαλάμους του ΓΝ Πάφου ενώ καταβάλλεται προσπάθεια και για την ιχνηλάτευση των Βρετανών που τον επισκέφτηκαν μετά τον εντοπισμό τους .Την υπόθεση σημείωσε ανέλαβαν οι σύμβουλοι της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου ανέφερε πως στο Νοσοκομείο λειτουργούν οι πρώτες βοήθειες για τα πολύ επείγοντα περιστατικά, ενώ υπάρχει πλάνο από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για μεταφορά ,είτε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, είτε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως δεν αναμένονται , προς το παρών, ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πάφου να μεταφερθούν σε κλινικές.

Σε σχέση με τους νοσηλευόμενους είπε, πως αυτοί βρίσκονται στο Νοσοκομείο και παρακολουθούνται.

Ο ασθενής εκτίμησε , βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο Νοσοκομείο Πάφου και συγκεκριμένα από τις 2- 3 Φεβρουαρίου αλλά από επισκεπτήριο Βρετανών που δέχτηκε, φέρεται να προσβλήθηκε. Επίσης, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως οι εκκλήσεις που είχε απευθύνει η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου για την προσέλευση μόνο των επειγόντων περιστατικών φαίνεται, όπως είπε, ότι αποδίδει καρπούς , με αποτέλεσμα να έχει λιγοστέψει ο αριθμός των επισκεπτών στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου . Οι συγγενείς επίσης, συνέχισε, τηρούν τα ωράρια των επισκεπτηρίων στους νοσηλευτικούς θαλάμους των ασθενών.

Δυστυχώς συνέχισε, η Μ. Βρετανία δεν έχει λάβει τα δέουσα μέτρα με αποτέλεσμα τα περισσότερα περιστατικά να προέρχονται από εκεί.

Επεσήμανε δε, πως γίνεται ιχνηλάτηση όλων που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.
Eρωτηθείς κατά πόσο χτες το βράδυ τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου απήντησε , πως δόθηκαν οι υπάρχουσες στολές ενώ παραγγέλθηκαν και άλλες .
Σήμερα συνέχισε, «δόθηκαν οδηγίες στον αποθηκάριο και έχει δώσει στο προσωπικό ότι χρειάζεται », σημειώνοντας πως το ΓΝ Πάφου, «δεν ήταν Νοσοκομείο αναφοράς , είχε γίνει μια καλή παραγγελία και δόθηκαν στο προσωπικό».

Ο κ. Σπύρου ανέφερε δεν ήθελε να σχολιάσει τις καταγγελίες μέσω fb του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου.

Ο κ. Γεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση , είπε πως ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ζήτησε πέραν των εκατό ατόμων , να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους και σε απομόνωση .

Σε όσα άτομα είπε, « λήφθηκαν δείγματα σε τόσα άτομα ζητήθηκε να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους, που αφορούν ιατρούς και νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό» .
Προσπαθούμε σημείωσε, να ληφθούν όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο ΟΚΥπΥ τα οποία λαμβάνονται για το Νοσοκομείο για προστασία και των επαγγελματιών υγείας.
Ερωτηθείς κατά πόσο η Πάφος μπορεί να αντεπεξέλθει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για απολύμανση του χώρου , ο κ. Γεωργίου ανέφερε, πως για οτιδήποτε, βρίσκονται σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή και θα πράξουν ανάλογα. ΄

Ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου κατέστησε σαφές, πως τα Νοσοκομεία θα λειτουργήσουν, σημειώνοντας πως αυτά είναι προσωρινά μέτρα που έχουν ληφθεί για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν , όπως στην προκειμένη περίπτωση το ΓΝ Πάφου που κατόπιν της ανακοίνωσης κρούσματος κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Πάφου, και στη βάση των συμβουλών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, το Νοσοκομείο Πάφου θα κλείσει για 48 ώρες, ώστε για να γίνουν όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες απολύμανσης, συμπλήρωσε.
Δεν μπορεί, όπως εξήγησε , να γίνει αλλιώς αφού στα Νοσοκομεία παρέχεται η θεραπεία στον κόσμο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ