10.9 C
Paphos
Wednesday, March 22, 2023

ΠΑΦΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αδειοδοτήθηκε η ανάπτυξη των πολλών εκατομμυρίων

Αδειοδοτήθηκε το Έργο Limni Bay ανακοινώνει η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf 

Κατόπιν πολυετών προσπαθειών και πληθώρας εξειδικευμένων μελετών, η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc ανακοινώνει ότι εξασφάλισε την πολεοδομική αδειοδότηση του Έργου Limni Bay resort, στη Λίμνη, Πόλης Χρυσοχούς, αφού ικανοποίησε πλήρως την εθνική νομοθεσία για το περιβάλλον, καθώς και όλες τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την πλήρη διασφάλιση της ακεραιότητας του οικοτόπου των χελωνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο Limni Bay resort περιλαμβάνει κυρίως δύο Signature Golf Courses 18 οπών, με μια λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και ργανωμένες οικιστικές μονάδες, leisure facilities,ιστορικό μουσείο Λίμνης και ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων, με ευρεία τοπιοτέχνηση.

Το όλο Έργο, όπως αναφέρεται,  θα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας,θα περιλαμβάνει και πολλά άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία και θα εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, το οποίο και θα αναδεικνύει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Έτσι θα είναι το εντυπωσιακό LIMNI BAY του Σιακόλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Προκειμένου να επιτευχθούν οι πιο πάνω στόχοι, η Εταιρεία είχε προσλάβει για το Master plan και την τοπιοτέχνηση τον διεθνή αναγνωρισμένο αμερικανικό Οίκο EDSA, για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των επαύλεων, του ξενοδοχείου, των λεσχών των γηπέδων γκολφ και των άλλων κτηρίων του Έργου τους παγκοσμίως γνωστούς αρχιτέκτονες Foster+Partners,και για το σχεδιασμό των δύο γηπέδων γκολφ τους Jack Nicklaus και Gary Player, οι οποίοι θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο στο σχεδιασμό γηπέδων γκολφ.

Οι βασικές αρχές σχεδιασμού του Έργου έχουν λάβει υπόψη, μεταξύ άλλων:

•    Την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη της ομορφιάς του τοπίου.
•    Την αποτελεσματική προστασία της παραλίας φωλεοποίησης των χελωνών.
•    Τη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, για την εξοικονόμηση νερού, ενέργειας και άλλων πολύτιμων φυσικών πόρων, καθώς και τη χρησιμοποίηση τοπικώνυλικών και στοιχείων της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου.
•    Τη διατήρηση και ενδυνάμωση της φυσικής ενδημικής βλάστησης της περιοχής.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ότι η Εταιρεία δαπάνησε ήδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, με τη μετακίνηση 12 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων μεταλλευτικών τελμάτων και μπαζών, κατάλοιπων από τη μεταλλευτική χρήση των προηγούμενων ιδιοκτητών.

Η υλοποίηση του Έργου, πέραν από τις θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνική ευημερία των κατοίκων της περιοχής, θα δημιουργήσει, προστίθεται στην ανακοίνωση, και διάφορα άλλα εμπλουτιστικά έργα για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, όπως το ιστορικό μουσείο Λίμνης.

Ποιοι σχεδίασαν το εντυπωσιακό Limni Resorts;

Όπως το Περιβαλλοντικό Κέντρο Πληροφόρησης για τις χελώνες, μονοπάτια της φύσης,εκτεταμένη φυτοκάλυψη με ενδημικά φυτά κ.λπ.

Η υλοποίηση του Έργου θα δημιουργήσει ταυτόχρονα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα έχει ως συνέπεια νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες για τους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα για τους νέους, με πολλαπλά οφέλη γιαολόκληρη την περιφέρεια της Πόλης Χρυσοχούς.

Η Εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν διαχρονικά για την αδειοδότηση του Έργου καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε φωτογραφίες από το Limni Resorts 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ