9 C
Paphos
Thursday, February 18, 2021

ΠΑΦΟΣ- ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ: Κινδυνεύει το παιδί μας απο εγκληματική πράξη Σχολικής Εφορίας

   

Σοβαρές καταγγελίες για τη Σχολική Εφορία Χλώρακας- Λέμπας κάνουν με επιστολή τους προς το PafosPress γονείς μετά απο διαδικασία εργοδότησης σχολικής βοηθού για παιδιά με ειδικές ικανότητες.


Συγκεκριμένα όπως καταγγέλνουν οι γονείς, η Σχολική Εφορία Χλώρακας- Λέμπας, προχώρησε σε πρόσληψη συνοδού η οποία με βάση τις αξιολογήσεις των υποψηφίων δεν έπρεπε να προσληφθεί αφού στο φάκελο της, σύμφωνα πάντα με τους γονείς που έκαναν την καταγγελία, υπήρχαν επιστολές παραπόνων για κακομεταχείρηση και βίαιη συμπεριφορά σε βάρος συγκεκριμένου μαθητή.

   

Πρέπει να αντιληφθείτε, προσθεσαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, ότι το πρόβλημα δεν το έχουμε με τη συγκεκριμένη βοηθό αλλά με τους αρμόδιους για την πρόσληψή της που είναι η Σχολική Εφορία η οποία ακολούθησε και λάθος διαδικασίες πρόσληψης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, παραβαίνοντας ξεκάθαρα σειρά απο πρόνοιες της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Οι γονείς με την επιστολή τους κάνουν λόγο για επαναπρόσληψη συνοδού η οποία στο παρελθόν κατηγορήθηκε για άσχημη συμπεριφορά προς το παιδί τους, ηλικίας 9 1/2 χρόνων επικαλούμενοι μαρτυρίες ότι σε παλαιότερη περίπτωση την είχαν δει να σέρνει το μωρό , αντί να το βοηθά να περπατήσει  (Το παιδί της οικογένειας όπως αναφέρουν οι γονείς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα) .

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Διαβάστε τα όσα συγκλονιστικά καταθέτουν οι γονείς μέσω της επιστολής τους

“Έχουμε στείλει την καταγγελία μας στη Επίτροπο Διοικήσεως με κοινοποίηση Υπουργείο Παιδιάς, Σχολική Εφορία –Χλωρακας, Επίτροπο Προστασίας και Δικαιωμάτων του παιδιού .

Μετά από συναντήσεις και υποσχέσεις στείλανε  την εν λόγο κυρία στο νηπιαγωγείο, όπου οι γονείς απεργούσαν – δεν πήραν τα παιδιά στο σχολείο, και την επομένη μας την στείλανε πίσω.

Εμάς ως γονείς μας δόθηκε υπόσχεση ενώπιων όλων – απο τον κοινοτάρχη Χλωράκας, κα. την υπεύθυνη της ειδικής εκπαίδευσης, τη Διευθύντρια του σχολείου και τον πρώτος λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης,  πώς αυτή η κυρία δεν πρόκειται να ξανά αγγίξει το μωρό μας.

Φέτος λόγο του ότι κάποια παιδιά έχουν φύγει από το σχολείο έπρεπε να απολύσουν μια συνοδό.

Και σήμερα 8/9/16– οι κύριοι της σχολικής εφορίας, παραλείποντας όλους τους κανονισμούς κάνουν συνεδρίαση, χωρίς να καλέσουν τους άμεσα επηρεαζόμενους γονείς( όπως γράφει στην εγκύκλιο), χωρίς να ειδοποιήσουν 15 μέρες πριν, χωρίς να παρουσιάσουν το αρνητικό ιστορικό αυτής της γυναίκας – η οποία έχει καταγγελίες και από δασκάλους από το 2012,και από άλλους γονείς, όπως επίσης και βαθμό 1 από τα 5 στην αξιολόγηση της διευθύντριας του σχολείου,  παίρνουν  την απόφαση να παραμείνει στο σχολείο η εν συγκεκριμένη κυρία, και να απολυθεί συνοδός η οποία είναι άριστη στη δουλειά  της και έχει βαθμολογία 5/5.

Στη ερώτηση αν μπορούν να μου εγγυηθούν πώς αυτή δεν θα ξαναγγίξει το μωρό μου – κανένας δεν μπορεί να μου το εγγυηθεί.

Οι συνοδοί δυστυχώς είναι για όλα τα παιδιά – δεν υπάρχει μια για τον κάθε ένα, και δυστυχώς το παιδί μου κινδυνεύει και πάλι!!!

Και όσα έχουμε χτίσει εμείς με τον αγώνα μας, έρχεται η Σχολική Εφορία και μας τα χαλά.

Πώς να βρούμε το δίκαιο μας ?

Έτσι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ?

Δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι άσχετοι να καταδικάσουν τα παιδιά μας!!

Δείτε μέρος της επιστολής των γονιών που στάληκε πέρσι για το ίδιο θέμα στη Σχολική Εφορία με κοινοποίηση στον Υπουργό Παιδείας, την Επίτροπο Διοικήσεως και την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού. 

m

 

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ