spot_img
spot_img
17.9 C
Paphos
Friday, October 15, 2021

ΠΑΦΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κραυγή απόγνωσης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον ιο- “Μας είπαν είναι γρίπη”

   

Γυναίκα από την Πάφο, στην οποία χθες ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό (είναι ένα από τα 4 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 13, Μαρτίου) μίλησε πριν από λίγο αποκλειστικά στο PafosPress.com και “λύνει” τη σιωπή της.

Μιλάει για μια σειρά από λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν τους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς των Υπηρεσιών Υγείας στην περίπτωση του συζύγου της (επίσης κρούσμα κορωνοϊού) αλλά και για την κατάσταση της υγείας της ίδιας.

   

Η γυναίκα θέλοντας να προστατεύσει τους γύρω της αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά και για τον σύζυγό της ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τηλεφωνούσε ο άντρας μου στο 1420 πολλές φορές και κανένας δεν απαντούσε.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Όταν κάποια στιγμή απάντησαν του είπαν θα καλέσουν πίσω αλλά δεν κάλεσαν ποτέ. Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ανέβηκε ο πυρετός του ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούσε να αναπνεύσει αναγκάστηκα εγώ να τον πάρω στις Πρώτες Βοήθειες. Ήταν πολύ άρρωστος, σας ρωτώ , τι έπρεπε να κάνω, να τον αφήσω να πεθάνει σπίτι, άνθρωπος καρκινοπαθής αφού δεν μας απαντούσε κανείς;

Δεν ταξιδέψαμε στο εξωτερικό και δεν είχαμε συμπτώματα, μέχρι τη στιγμή που άρχισε ο άντρας μου να αισθάνεται αδιαθεσία και αρχίσαμε να τηλεφωνούμε. Όταν πήγαμε στις Ά Βοήθειες και είδαν τα συμπτώματα έκριναν ότι χρίζει να πάει στη Λεμεσό αρχικά ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και τώρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε σκοπό να διασκορπίσουμε τον ιό. Καταρχήν αν το ξέραμε δεν θα κολλούσα ούτε εγώ. Με στενοχωρεί πολύ που ακούω από κάποιους γνωστούς και μη ότι το γνωρίζαμε και επίτηδες δεν δώσαμε σημασία για να προστατεύσουμε και τους υπόλοιπους.

Εγώ προσωπικά σήμερα που το έμαθα, αν και θα μπορούσα να παραμείνω σιωπηλά στο σπίτι σε αυτοπεριορισμό, όπως είμαι εδώ και μέρες, και να μην πω τίποτα θέλησα να ενημερώσω με αυτό τον τρόπο όσους ήρθαν σε επαφή μαζί μου για να πάνε να κάνουν και οι ίδιοι τις εξετάσεις τους. Μακάρι εγώ και ο σύζυγός μου να είμαστε τα τελευταία περιστατικά που κολλήσαμε. Προσεύχομαι να μην κολλήσαμε κανένα άλλο. Ήδη τηλεφώνησα και μίλησα με μια φίλη μου που βρεθήκαμε για καφέ και της ζήτησα να πάει να κάνει τις εξετάσεις και η ίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα, όταν είχαμε πάει στο γιατρό μας, μας είπε ότι είναι γρίπη και μας έδωσε αντιβίωση για κρυολόγημα. Εγώ πήρα την αντιβίωση και την επομένη ήμουν μια χαρά ενώ ο σύζυγός μου την επόμενη άρχισε να έχει πυρετό.

Θέλω σας παρακαλώ με την ευκαιρία αυτή να διευκρινήσω ξανά κάτι.

Σε καμία περίπτωση δεν λειτουργήσαμε ανεύθυνα, από την πρώτη στιγμή, με τα πρώτα συμπτώματα, μείναμε περιορισμένοι στο σπίτι. Καλούσαμε κατ’ επανάληψη να έρθουν εδώ για να μας κάνουν εξετάσεις αλλά κανένας δεν ανταποκρίθηκε μέχρι που αναγκαστήκαμε όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του συζύγου μου να τον πάρω εγώ στο Νοσοκομείο. Νόμιζα θα πεθάνει, είναι καρκινοπαθής και άρχισε να μην αναπνέει, οπότε πήγαμε από μόνοι μας στις Ά Βοήθειες.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και τη δυνατότητα που μου δώσατε να μιλήσω”.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img